Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 2., szerda

Csak a kezemet figyeljétek !

Na most figyeljetek pupákok ! Megmutatom hogyan lehet láthatatlanná tenni
260 milliárd forintot !

Szerk;Posta S.

A "hűségért" valakinek fizetni kell !

Nem igazán járt jól saját népszavazási kezdeményezésével Magyarország legtitokzatosabb, egyben legismertebb polgármesternéje, Erdősiné férjét ugyanis lemondatnák polgármesteri posztjáról a herceghalmi önkormányzati képviselők - így értesült az ATV.hu.
Állítólag amúgy se volt túl népszerű Erdősiné ura, ezért még kormánypárti képviselők is támogatják az ultimátumot, miszerint csütörtökig vagy beadja a lemondását, vagy feloszlatja magát a testület, és ezzel a polgármester is elveszíti pozícióját.
Persze ez utóbbi esetben az időközi választáson ismét befutó lehet Erdősiné férje, persze csak akkor, ha Herceghalom lakossága értékeli a gesztust, hogy Erdősiné tucatnyi kopasz kidobó hatékony közreműködésével küldte padlóra a magyar demokráciába vetett maradék hitet.
Szerk;Posta S.

Új szakma Magyarországon: a cseléd !

Tavaly átlagosan ezren jelezték a NAV-nak, hogy háztartási alkalmazottat foglalkoztatnak. A bejárónők, kertészek és szakácsok után több mint 26 millió forint „cselédadót” fizettek be az államnak. Aki ezt elmulasztja, akár 100 ezer forintos mulasztási bírságot is kaphatott a NAV-tól.


 A jogszabály szerint a takarítás háztartási munkának minősül, munkaszerződést is kell rá kötni. A háztartási munkáért fizetett díj adómentesen adható, a takarítónak nincs se bevallási, se fizetési kötelezettsége, viszont regisztrációs díjat kell fizetnie, havonta ezer forintot, cserébe azonban a takarítónak nem jár sem tb-ellátás, sem nyugdíjbiztosítás.
 A NAV-os regisztráció nem elég ahhoz, hogy valaki hivatalosan is takarító legyen. A takarítás Magyarország európai uniós csatlakozása, 2004 óta szakmának minősül. Azóta több mint 10 ezren szereztek OKJ-s bizonyítványt.
Igaz, hivatalosan az ő elnevezésük más: aki elvégzi az 5 és fél hónapos, 480 órás tanfolyamot, az hivatalosan -nem cseléd- hanem tisztítás-technológiai szakmunkás lesz. Komoly elvárások nincsenek. Azok jelentkezhetnek, akik elmúltak 16 évesek, elvégezték a 8 általánost és orvosilag is alkalmasak a feladatra. A részletek a vs.hu írásában olvashatók !
Szerk;Posta S.