Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 5., szombat

Itt az új magyar Piratebay...

...címmel február huszadikán írtunk róla, hogy "Új magyar, ingyenes és regisztráció nélküli torrent oldal indult"  a héten, mely bizonyára komoly riválisa lesz a zárt és fizetős torrent oldalaknak.

Nos bizonyára sokan észrevették, hogy az oldal pár nap után - a korábbi feltételezéssel ellentétben- elérhetetlenné vált.
Illetve továbbra sem elérhetetlen, csak -jó szokás szerint, ahogy nálunk lenni szokott- a .hu domain lett letiltva. 
 Nos, elméletileg saját tracker van az oldal mögött, tracker.torrent.vg néven.

Az üzemeltetőktől a magyar domain választás elég bátor dolog volt, még akkor is, ha “névtelenül” a Noname Domain Kft. szolgáltatását használva jegyeztették be az oldalt (a regisztrátor pedig a kétes hírű 1B Telekom). 
A tracker domainjét is hasonlóan vették, külföldi anonim domain regisztrátor szolgáltatóval. Az oldal előtt még ott a Cloudflare szolgáltatás, ami CDN és DDoS védelem mellett arra is jó, hogy a valós szerver címét és helyét elfedje.
(Az oldal üzemeltetői valószínűleg fel voltak rá készülve, hogy a .hu igencsak hamar le lesz tiltva, mert ahogy az oldal elérhetetlenné vált, szinte percekkel utána új domain cimmel már ismét elérhető lett az oldal. Lehet, hogy volt benne egy kis "huncutság" is ? :) Feltételezhető... -a szerk.)
 Barta P.

"Azt a kutya mindenit..."

Általános meglepetést és némi zavarodottságot keltett, amikor Orbán miniszterelnök Faceboookján február 24.-én megjelent egy fotó róla, amint éppen megölel egy kuvaszt, azzal a szöveggel, hogy:
„Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival”.
Kép: Facebook
Orbán arra a négy nappal korábban, a Kossuth téren tartott többezres tüntetésre utalt, ahol állatvédők követelték az állatkínzás szigorúbb büntetését. Ugyanezen a napon, vagyis február 24.-én cikk jelent meg a témáról a Blikkben a kutyáról, "Kertjükben verték félholtra Orbán Viktor kutyáját" címmel.

Aztán jött a csavar, mert a sajtó hamar kiderítette, hogy Orbán Viktor Facebookján – ahol soha nem szokott cukiságziccereket kihagyni és a családi képek posztolásától sem tartózkodik – az elmúlt években nem szerepelt a kuvasz. Sőt egyik gyereke sem posztolt ilyesmit, miközben Orbán Ráhel tacskójáról jelent meg kép. 
Beindult a találgatás, hogy hol van ez a kutya, vagy egyáltalán létezik e ?

 Most úgy tűnik, fény derült a rejtélyre.
Egy Megbízható Forrás ugyanis azt állította a 444-nek, hogy néhány napja látta a kutyát. Csakhogy nem Orbán budapesti vagy felcsúti lakhelyén, hanem az utóbbihoz képest egy faluval arrébb, Alcsútdoboz mellett, egy majorságban. 
A 444.hu utána járt a dolgoknak és állítólag nagyon érdekes dolgokat derítettek ki, amely részletesen itt olvasható !
Hogy ez mennyire igaz és mennyire fedi a valóságot, azt a tisztelt olvasó fantáziájára bízzuk !
Szerk;Posta S.