Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 7., hétfő

Indul a ...na nem a Bakterház !

Hanem a szupertraffipax rendszer ! (Mivel a Nemzeti Bankunk vezetője számolatlanul költi a milliárdokat, valahonnan csak fel kell tölteni a kasszát !)

 Már méri a gyorshajtók sebességét, fotózza a tiloson áthajtókat és egy sor más szabálysértés elkövetőit a Véda intelligens közúti kamerahálózat 365 fix telepítésű készüléke, de ezek felvételei alapján még nem bírságolnak, a nol.hu szerint.
Csakhogy heteken belül változhat a helyzet. Az ORFK egyelőre annyit mond: két héttel a bírságolás kezdete előtt figyelmeztetik az autósokat. Remélhetőleg !
A Véda (indiai eredetű női név, jelentése: bölcsesség, tudás, ismeret) alkalmas forgalomszámlálásra, sebességmérésre, a tiloson áthajtás és a záróvonal átlépésének rögzítésére, valamint képes ellenőrizni, hogy az autóban ülők használ­ják-e a biztonsági övet. Automatikusan figyeli, hogy a látóterében áthaladó autókra kötöttek-e felelősségbiztosítást, befizették-e az adót azokra, nem körözik-e a járművet. 
Tehát mindenre, amiből egy kis pénzt lehet behajtani !
A kamerarendszer beindulása létfontosságú a rendőrség számára. (Ez az egy hihető is !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Fél a hatalom a nagy tüntetéstől ?

Délután 1-ig senki nem mehet be egy jókora területre Budapesten március 15-én. A tanártüntetés délután 3-kor kezdődik.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) honlapján megjelent határozat szerint a március 15-i nemzeti ünnepen a Magyar Nemzeti Múzeum környékének lezárását rendelte el Hajdu János, a TEK főigazgatója, írja a hvg.hu.
Az intézkedés az Astoria, Múzeum körút, Baross utca, Szentkirályi utca és Rákóczi út által határolt területet érinti március 15-én éjféltől délután egy óráig. Az indoklás szerint azért van erre szükség, mert az érintett területen nagy létszámú állami rendezvényt tartanak védett személy részvételével.
 "A védett személy biztonsága érdekében a rendőrség az érintett területet a forgalom elől lezárhatja, megakadályozhatja, hogy oda bárki be- vagy kilépjen, az ott tartózkodókat távozásra kötelezheti, továbbá a területre belépők és ott tartózkodók ruházatát és járművét átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalhatja, illetve azok bevitelét a rendezvény helyszínére megtilthatja" - olvasható a határozatban.
 Március 15-ére a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság jelentett be demonstrációt a Múzeum körútra.
Egy másik tüntetés is lesz 15-én. A miskolci Herman Ottó Gimnázium támogatói körét adó Tanítanék-csoport a nemzeti ünnepre szervezte meg a következő tiltakozást a közoktatás átalakításáért, de kiállnak a közalkalmazotti szféra ügyei mellett is. Délután 3 órától a Hősök terétől az Andrássy úton át egészen a parlamentig terveznek vonulni a fővárosban a tanárokat, diákokat és szülőket tömörítő Tanítanék csoport tagjai, akik a tanitanek.com oldalon már több tízezer támogatót tudhatnak maguk mögött. A tiltakozásokhoz több mint 25 civil szervezet csatlakozott, valamint a Civil Közoktatási Platform (CKP) azonnali követelései is megfogalmazódtak.
sakema