Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 9., szerda

Óriási szenzáció !

Ami már régóta téma a bulvárban, hogy hol és mikor érettségizett Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője, végül több médium is közérdekű adatigénylést adott be, melyre a határidő lejárta után a politikus megválaszolta, hogy a Budakalász Gimnáziumban, 2001-ben esti tagozaton végzett.
Csakhogy az Oktatási Hivatal kedden az Index megkeresésére azt közölte: a nyilvántartásukban nem szerepel Farkas Flórián neve.
Szerdán viszont a hivatal azzal fordult a portálhoz, hogy ismét rákerestek a képviselő érettségijére, (vajon kinek az utasítására?) és mégis megtalálták.
Az újabb információk (év, iskola neve) alapján ugyanis sikerült azonosítani a keresett érettségi bizonyítvány és a törzslap számát, megvan a kiállítás pontos dátuma és a vizsgabizottság elnökének neve is. 
Az Index elnézést kért Farkas Flóriántól, és leszögezték: a valóság a rendelkezésre álló információk alapján az, hogy Farkas Flórián érettségije szerepel az állami nyilvántartásban.
(Na így most már totálisan szánalmas a sztori, csak még a bizonyítvány kellene megtalálni hozzá...de lehet várják, hogy a tinta megszáradjon rajta ? Még csak az osztálytársakat kellene megtalálni, mert feltételezhetően nem egyedül járt abba az osztályba. Azt azért nehéz megérteni, hogy miért erőlködnek! - a szerk
Szerk;Posta S.

Migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány !


Pintér Sándor belügyminiszter közölte, hogy a környező országokban bejelentett határzárak miatt Magyarországon migrációs válsághelyzetet hirdettek ki -írja az origó
(Ez a lakosságot gyakorlatilag nem érinti csak a fegyveres erőket: katonaság, rendőrség, ...)

Több ország is rendkívüli intézkedéseket vezetett be a határainál, Szlovénia, Horvátország és Szerbia is csak érvényes útlevéllel és vízummal enged be bárkit a területére. 
Azt nem tudni, hogy ez milyen reakciókat vált ki a migránsokban, akik az országok területén már bent vannak, ezért hirdették ki az egész ország területére a migrációs válsághelyzetet - indokolt a miniszter.
(Hogy ez miért  válsághelyzet, azt nem tudni, mivel az a természetes, ha egy ország csak érvényes okmányokkal rendelkezőket enged be a területére. Talán eddig volt válsághelyzet, míg okmányok nélkül, hordák módjára ismeretlenek özönlötték el Európát és egyes politikai vezetők ezt  ezt hagyták, sőt kifejezetten támogatták !-a szerk.)

A román határzárat egyelőre nem kezdik el építeni, de felkészülnek arra a lehetőségre, hogy ha onnan is menekültek érkeznének, akkor ott is a leghamarabb elkezdhessék az építkezést. Odaviszik a kerítéselemeket, megtisztítják a területet, így ha szükséges, tíz napon belül elkészülhet ott is a kerítés.
Szerk;Posta S.

Ennyire lehet hinni egy "csókos" média hírének!

"Ami­kor teg­nap az eső után végre ki­sü­tött a nap, egy igen­csak for­más nő ki­hasz­nálta a le­he­tő­sé­get, és ki­fe­küdt a budapesti Havanna lakóte­lepi lakás ab­la­kába bar­nulni egy ki­csit."-irja a ripost.hu.
Ennek bizonyítására kitette ezt képet az oldalra:

Nem is lenne ezzel semmi gond, ha a szemfüles olvasók nem néztek volna utána és hamar lebuktatták az oldal szerkesztőjét.
Ugyanis a kép, nem a Havanna lakótelepen készült, még csak nem is Magyarországon, hanem 2014 nyarán Bécsben amit több média is megjelentetett, pl-ul a metro.uk is. 
(Az eredeti hír arról szólt, hogy a napozó nőt bámuló autós figyelmetlen volt- amit be is ismert- így balesetet okozott, mivel nem az utat és a forgalmat figyelte.)
Hát ennyit a hazai "csókos média" híreinek valóságtartalmáról...
Barta P.

Magyar NEM az "összeurópai buzulás" ellen !

Az Európai Bizottság az EU 27 tagállamának támogatásával először kíván részt venni egy hajóval a nyári amszterdami "meleg büszkeség" napján. (Erre aztán büszkék lehetnek...) 
Magyarország -szerintem nagyon helyesen- azonban nem hajlandó a kezdeményezés mellé állni - írja az EUobserver.

(Fotó: Isabelle Puaut)  Amszterdam, "meleg" rendezvény. 
  
"A magyar kormányzati álláspont szerint a meleg jogok promotálása hazánk szuverenitását sérti, ezért nem írták alá a dokumentumot",-írja az ATV.
 Egy brüsszeli melegjogi szervezet, az Ilga-Europe üdvözölte, hogy 27 uniós tagállam támogatta a részvételt, hozzátéve, hogy jobban örültek volna az egyhangú döntésnek. 
Két holland miniszter is csalódását fejezte ki a magyar álláspont miatt. (Gondolom mindkét miniszter "melegen" érintett a témában !-a szerk)
Az amszterdami melegfelvonuláson egyébként 80 hajó vesz részt, egyebek mellett az Adidas is, amely meleg sportolókat támogat, de saját hajója lesz Ukrajnának és Marokkónak is.
Szerk;Posta S.

MAZSIHISZ kérés (?) végrehajtva !

A német Gunter Demnig a botlatókő kitalálója, már több mint 40 ezer (!) követ helyezett el Európában!
 
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke néhány napja levélben fordult Dr. Papp Lászlóhoz, Debrecen polgármesteréhez a városban elhelyezni tervezett botlatókövek ügyében, mivel a város korábban balesetveszélyessége miatt nem engedélyezte azok lerakását !

Papp László csütörtökön érkezett válaszlevelében arról értesítette a Mazsihisz elnökét, hogy megváltoztatja korábbi döntését, és lehetőséget biztosítanak Debrecenben botlatókövek lehelyezésére - közli az "örömhírt" a Mazsihisz honlapja.
A polgármester azt írta, hogy a korábbi döntés felülvizsgálatára azért került sor, mert "Heisler András mint a magyar zsidóság kiemelkedő jelentőségű szervezetének vezetőjeként kérte ezt". 
Leszögezte, hogy álláspontjukat kizárólag a Mazsihisz elnöke és a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, Horovitz Tamás kérésére miatt változtatták meg. 
Hozzátette még, hogy "Debrecen számára a zsidóság ügye kiemelten fontos, nem csak a szavak, hanem a tettek szintjén is". 
Szerk;Posta S.