Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 12., szombat

Ne kötekedj az orosz maffiával !

Ráfizetett a betolakodó muszlim aki a Moszkvai metrón belekötött két fickóba, akik történetesen a maffiához tartoztak. A "szegény" migráns ezt nem tudhatta, hogy Moszkva nem Németország, és rá is fizetett ! 
Látszik a felvételen ott nem simogatják a "kis buksijukat" mint Európában.  Hamar előkerül a fegyver és senki nem kérdezi meg, hogy jogos volt e a fegyverhasználat ! A szemtanúk is azonnal eltűntek!
 Youtube forrás
Szerk;Posta S.

Magyarországon a kullancs védett állat !

Hogy miért? Azt talán a gyógyszerlobbi tudná megmondani, de nekik nem érdekük ! Mert megoldás már tíz éve van rá, csak valahogyan senki nem akarja bevállalni ! Miért is ? 
A kérdés nyitott !
(Pedig a gond egyre nagyobb, hiszen itt a tavasz, a tél enyhe volt így valószínű, hogy a kullancsok terén is, nagy "parazita" invázióra számíthatunk !)

A Magyar Kullancsszövetség legutóbbi felmérése szerint Magyarországon egyre több olyan terület van, ahol a kullancsok valamilyen betegséget terjesztenek. A kullancs lételeme a nedvesség, s mivel tavasszal országosan szinte minden reggel van harmat, ezért ez a vérszívók kedvenc ideje. A kullancsok körülbelül 90 millió éve lakják a földet, hazánkban 42 fajuk honos. A közhiedelemmel ellentétben ezek az állatok nem a fák lombozatán élnek, inkább az aljnövényzetet kedvelik.

 Áprilisban és májusban megszaporodnak a magas páratartalom miatt, majd szeptemberben és októberben ismét több vérszívó támad. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján februárban is szívják a vérünket, főleg akkor, ha enyhébb az idő. A kullancsok által terjesztett betegségek jelentős része emberre és állatra is veszélyes. Ennek ellenére a kullancsokat irtani nem lehet.

Both Gyula, a Prenor Kft. növényvédelmi szakirányítója elmondta, hogy az állam nem engedélyezi olyan szer használatát, amivel irtani lehetne a kullancsot.
 – Régebben volt egy olyan szer, ami hatásos volt a kullancsok ellen - folytatta a szakirányító. - Ezt egy svájci cég gyártotta, ám nem fizették be a készítmény után a regisztrációs adót, ezért nem lehet használni az unió területén. 
Olyan készítményt használunk a különböző permetezésekhez, melyben megtalálható a deltametrin. A szert alkalmazzák több helyütt is. Például a kullancs-, illetve bolhairtós nyakörvekben is megtalálható, illetve a boltokban található szúnyog-, illetve kullancsriasztó szerekben is ez a hatóanyag van, ezt fújjuk a bőrünkre is. 
"Szerencsére, ha szúnyogokat permetezünk, akkor is ez az anyag száll alá a helikopterről. Az anyag nem tesz különbséget a szúnyogok és a kullancsok között, mindkettőre nézve végzetes. 
Ám, kifejezetten kullancsokat nem irthatunk vele. Magyarországon a kullancs védett állat."
Barta P.

Még hogy a rendőrségnek nincs humorérzéke...

Óránként egyetlen kilométerrel lépte túl a megengedett sebességet egy szegedi autós, vagyis 130 helyett 131-el - ez nem elírás- hajtott az M5-ös autópályán, mégis rögzítette a traffipax, és levelet is kapott a rendőrségtől – írja a délmagyar.hu
 
Az Alíz néven emlegetett nő még tavaly augusztusban "száguldozott" Kiskunfélegyháza közelében, de nem állították meg, csak később kapott egy hivatalos levelet.
Alíz ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási osztálya indított eljárást. 
A levél írója azt írja: „a sebességtúllépés csekély mértéke (1 km/óra) a közlekedésbiztonságot nem veszélyeztette, így jelen esetben a pénzbírság kiszabásától eltekintettem és figyelmeztetésben részesítettem”. Az ügyintéző még azt is hozzáteszi, hogy figyelmeztetéssel a hatóság a rosszallását fejezi ki, és felhívja, hogy a jövőben tartózkodjon a szabálysértéstől.
 A rendőrök humoruknál lehettek, hiszen a vonatkozó kormányrendelet alapján ilyen ügyben nem is lehet közigazgatási bírságot kiszabni: az autópályán ugyanis legalább 20 kilométer/órás sebességtúllépésnél lehet büntetni, vagyis legalább 150-nel kell száguldani hozzá.
Barta P.

Figyeljünk oda, mert Sámsonkertben most aktuális !

Nem működik az internetkapcsolat, a fogyasztóra erőltetik a hűségidőt, és probléma esetén csak nehezen érhető el a szolgáltató – többek között ilyen problémákkal találkozik sok felhasználó. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz tavaly körülbelül 2500 panasz érkezett be, a legtöbb a panaszkezeléssel, az ügyfélszolgálat működésével és számlázással kapcsolatos volt. A Kossuth Rádió annak járt többek között utána, mire kell figyelnie a fogyasztóknak szerződéskötés esetén, és hogy milyen szabályok érvényesek a szolgáltatókra. 

Tavaly lépett életbe az a szabály, amely szerint a szolgáltatóknak a szerződéskötéskor az általában 2 évben meghatározott idejű szerződések mellett fel kell ajánlania az 1 éves vagy a határozatlan idejű szerződéskötés lehetőségeit is, és be is kell mutatni annak részletekeit. Ha ez elmarad, akkor a határozott idejű szerződés jogkövetkezményei semmisek – fogalmazott Karl Károly, a Hírközlés-felügyeleti Főosztály vezetője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. 
Mint mondta, a szolgáltatónak a módosítási ajánlatáról értesítenie kell az előfizetőt, akkor is, ha egyoldalú a szerződés. Ez utóbbi lehetőségét visszaszorítja az új szabályozás, hiszen ez gyakori panasz. 
A legkiszolgáltatottabb ügyfelek a határozott idejű előfizetők, a szolgáltató azonban esetükben egyoldalúan már nem módosíthat szerződést – fűzte hozzá. 
Karl Károly hangsúlyozta azt is, hogy a kiskereskedelmi árak liberalizáltak, hatósági árszabályozás tehát nincs, ugyanakkor elmondható, hogy ott, ahol a verseny él, az árakban is és a szolgáltatás minőségében is megmutatkozik a különbség. 
A mobilinternetes előfizetésekkel kapcsolatban Karl Károly aláhúzta: Magyarország lefedettsége világviszonylatban is jónak számít, a tavaly megkezdett hálózatépítések eredményeképpen 10 éven belül 100 százalékosan lefedett lesz az ország, már idén is több mint ezer település lefedettségéről kell gondoskodnia a szolgáltatóknak  hatósági szerződés alapján. 

A vezeték-nélküli szolgáltatások estében új szabály, hogy kipróbálási lehetőségük van az előfizetőknek, vagyis 14 napon belül felmondhatják a szerződést, ha a megjelölt ponton nem működik – ez általában a szerződő lakása. Ilyen esetben a fogyasztást kell kifizetni, más jogkövetkezménye a felmondásnak nincsen – szögezte le.
 Figyeljünk a határidőkre Dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója azt mondta, a hatóság évek óta ellenőrzi az elektronikus hírközlés területét: tavaly 2500 panasz érkezett be, a legtöbb a panaszkezeléssel, az ügyfélszolgálat működésével és számlázással kapcsolatos volt. 
A főigazgató hangsúlyozta, hogy a számlán feltüntetett fizetési határidőt a fogyasztók sokszor úgy értelmezik, hogy elég, ha az adott napon fizetik be az összeget, azonban a határidő azt jelenti, hogy már aznap be kellene érkeztetni a szolgáltató számlájára a pénzt, hogy elkerüljük a késedelmi kamatot. 
Dr. Szente István felhívta a figyelmet az ún. ötperces szabályra is: e szerint a hívás felépítéstől számítva 5 percen belül élő hanggal kell biztosítani a panasztételt vagy ügyintézést. A szolgáltatónak úgy kell megszervezni az ügyfélszolgálatot hogy a szabályt be tudja tartani – fűzte hozzá. A fogyasztóvédelmi hatóságnál azt is tudják vizsgálni, hogy a panaszkezelés megfelelően működött-e – jegyezte meg dr. Szente István. 
(Elhangzott a Kossuth Rádióban)
Barta P.