Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 13., vasárnap

OMSZ mentési pont Hajdúsámsonban

"Március elsejétől -a megyében egyedülálló módon- úgynevezett térségi mentési pontot hoztak létre Hajdúsámsonban. A mentőszolgálat ettől a naptól kezdve 12 órás nappali ügyeletet tart a városban. A mentési pontról indulva a mentők pár perc alatt elérhetik még a szomszédos településeket is", -írja a dehír.hu.

 video/dehir.hu
 Az OMSZ vállalja a gépkocsik üzemeltetésének, a személyzetének minden költségét, a mentési pont gyógyszer- és kötszer ellátását. 
Az önkormányzat vállalja az OMSZ által használt épületrész üzemeltetésének költségeit, a szükséges berendezéseket, valamint egy navigációs rendszert is vásárolt a mentőorvosi kocsiba.
sakema

A hasonló furcsaság talán nem is véletlen ?

"Egy eldugott indiai faluban, Bhadrapurban olyan különös névadási gyakorlat alakult ki, mint sehol máshol a világon. Furcsa nevű emberek mindenhol előfordulnak, de ilyen számban sehol!"-írja a WeirdAsianNews

 foto/AsianNews
 Időről időre felkapottak lesznek bizonyos keresztnevek, hogy éppen mik, azt  maga a történelem határozza meg.
 A második világháborút követően viszont nagy fordulat következett. Ekkor érte el ugyanis a települést a nyugati létforma első hulláma - a népszerű termékekkel együtt, ekkor jelentek meg az olyan nevek, mint például: Kóla, Pisztoly, Anglia, stb.
 A 80-as évektől pedig ez a fura szokás teljesen kiszorította a hagyományos indiai neveket. Ma már minden újszülött indiait egy-egy hírességről, népszerű ételről, italról vagy akár közhasználatú tárgyról neveznek el. 
Mára az összes lakos nagyjából 20 néven osztozik. Ezek között megtalálható a Google, Észak-Korea, Dél-Korea, Japán, Kormány, Dollár, Cukor, Kávé, Cigaretta, Telefon, stb...
(Azt a megállapítást azonban cáfolni lehet, hogy a "világon sehol nem alakult ki", hiszen hazánkban is van egy népcsoport, ahol hasonló névadási jelenség mutatkozik. 
A teljesség igénye nélkül; Lakatos Marlonbrandó, Lakatos Szánsájn, Kolompár Vinetu, Lakatos Dzsoki, Varga Elvispresli...stb. Milyen érdekes hasonlóság !-a szerk.)
 Szerk;Posta S.