Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 17., csütörtök

Gyereket lopott, elítélték !

Hét év börtönre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság szerdán első fokon azt a nőt és azt a férfit, aki kilopott egy csecsemőt 2014 júliusában a szombathelyi kórház szülészeti osztályáról, írja az origo.

 O.né(?) -Cz. Klára

A 39 éves nőt és a 32 éves férfit a családi jogállás megváltoztatásának kísérletében és a személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek. A bíróság nem jogerős ítéletéből kiderült: az elsőrendű vádlott elterjesztette magáról, hogy gyermeket vár. 
A csecsemőre azért volt szüksége, hogy Ausztriában dolgozó, jó jövedelmű korábbi élettársával elhitesse, a gyerek tőle van, és komoly összegű tartásdíjat követelhessen a férfitól. 
A vádlottak előzetesen Vas megye több kórházában is terepszemlét tartottak, közben gyermekholmikat szereztek be. A nő 2014. július 9-én a kórház szülészeti osztályának egyik kórtermében magához vett egy előző napon született csecsemőt, akit egy köpenybe csavarva loptak ki a kórházból, és a lakásukra vittek.
 A nő azt tervezte, hogy a sajátjaként neveli fel a kislányt, de a rendőröknek még aznap sikerült megtalálniuk a gyermeket a lakásban, ahol a vádlottakat elfogták.
Szerk;Posta S.

A felvidéken sem jobb a helyzet !

 Egy garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) kocsmában március 15-én brutális jelenet játszódott le, és a vendéglátóhely vezetése úgy döntött, nyilvánosságra hozza a biztonsági kamera felvételét, hogy mindenki okulhasson belőle.
"Gondolkoztunk rajta, hogy nyilvánosságra hozzuk-e a felvételt, de végül úgy döntöttünk, hogy városunk minden polgárának tudnia kell, kikkel él együtt ezen a településen" - írja a felvidéki  kocsma üzemeltetője a Facebookon. 
(Na és kik is voltak a balhés támadók ? Ha valaki a videó alapján nem jönne rá, elmondjuk ugyanazok akiket itthon "rejtett tartalékoknak" neveznek vezetőink ! 
Mert nekik, ez a valódi "Játék Határok nélkül"-a szerk.)


A konfliktus úgy indult, hogy az egyik balhézó meglehetősen vulgáris módon a pincérnőt kezdte gyalázni, majd a nő védelmére kelt két barátja - mindketten törzsvendégek.  Az agresszor egyszer csak ütni kezdte a nála jóval gyengébb testfelépítésű srácot, majd a verekedéshez csatlakozott a balhés férfi két társa is. 
A többi történés már látszik a videón (a lényeg 3:15-től) - mindkét törzsvendég a kórházban végezte.
 "Ez nem egy kocsmai incidens volt. 8-9 órás műszak után törzsvendégünk bejön kedvenc kocsmájába, hogy megigyon egy sört, majd érkezik egy agresszív horda, aki nem fogyaszt, csak szándékosan provokál, hogy verhessen, ölhessen... Hol élünk? Rugdalni egy földön fekvő srác fejét, aki már védekezni sem tud, nem hogy támadni?" - indokolja a felvétel publikálását a söröző.

"A rendőrök nagyon rendesek voltak, gyorsan megtalálták az agresszorokat, és előállították őket a rendőrségen. Az már más téma, hogy a kihallgatás után mindhárman otthon aludtak... A mentősök hozzáállásáról inkább nem mondunk semmit" - kommentálta a kocsma vezetése a történéseket.
"Holnap mindhárom agresszor képét kiaggatjuk a sörözőben, és aláírjuk, hogy kocsmánkban tilos a kutyák sétáltatása!" - írják a facebookon.
Szerk;Posta S.