Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 18., péntek

Amerikai "homárveszély" Európóban !

A szó szoros értelmében: Svédország azt kérte pénteken az Európai Uniótól, hogy segítsen feltartóztatni az amerikai homárok invázióját, ami akár európai társaik kihalását is okozhatja.
(Ezek a homárok valódi homárok, nem azok a "homárok"...  )

https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/amerikai_europaihomar.jpgA svéd környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy az utóbbi években több mint 30 amerikai homárra bukkantak az ország nyugati partjainál, ami azért veszélyes, mert a Maine-i homárként is ismert homárfajta olyan betegségeket és élősködőket hordoz, amelyek átterjedhetnek az európai egyedekre, megtizedelhetik az őshonos homárállományt.
A tárca ezenkívül attól is tart, hogy a homárfélék kereszteződésének "negatív genetikai hatásai" lehetnek, az európai fajták fennmaradását fenyegethetik.
Svédország azt kérte Brüsszeltől, hogy minősítse idegen fajnak az amerikai homárt és tiltsa meg az élő egyedek behozatalát az Európai Unióba .( index forrás.)
Szerk;Posta S.

Kenyeret és cirkuszt a népnek!

Március 15.-én Madridban, egy étteremben, annak teraszán gyülekeztek a holland PSV Eindhoven labdarúgóklub szurkolói. A holland drukkerek unalmukban, két sör mellett aprópénzt hajigáltak a Plaza Mayor kövezetére a tarka-barka ruhás, romániai, cigány koldusnők közzé. 
Úgy tettek mintha majmokat, galambokat vagy kóbor-kutyákat etetnének, nem pedig rászoruló embereknek adományoztak volna.

 Youtube forrás
De, a hivatásos kéregető-asszonyok is hamar alkalmazkodtak a buta elvárásokhoz, nem szaladtak el, nem átkozódtak túl sokat, hanem egyre komolyabb aszfaltbirkózásba kezdtek. 
A groteszk tánc legvégül felkerült a közösségi oldalakra is, ahol több ezren felháborodtak a felvételen látott úgynevezett megaláztatás miatt.
Nos, hogy ez a cselekedet, kikre volt megalázó és hogy, kik aláztak meg kit, azt döntse el a kedves olvasó !
Barta P.