Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 21., hétfő

Indul a "szuper pénzbehajtás" április 5-től !

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata közleményében azt írta: "befejeződött a Véda közúti intelligens kamerahálózat infokommunikációs vizsgálata. Az eszközök április 5-én reggel 8 órától üzemszerűen működnek. Ezek az új kamerák a sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak."

A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedés-ellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
 A Belügyminisztérium, az ORFK és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében felszerelt új traffipaxok pontos helyét a rendőrség honlapján térképes és táblázatos bontásban is közzétették !
A listából kiderül, hogy például Miskolcon és Szegeden négy-négy, Debrecenben három új helyen mérnek a rendőrök. Az adatok szerint a Szabolcs megyei berendezések közül csaknem az összes, vagyis a hatból öt Nyíregyházán van, míg egy Mátészalkán található.

A tájékoztatóban felidézték: "az Európai Unió a többi között azt a célt tűzte ki, hogy a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma - 2010-hez képest - 2020-ig csökkenjen a felére, 2050-ig pedig a nullához közelítsen." 
Magyarország közlekedéspolitikai programja harmonizál az uniós célokkal. (Értsd : a befektetett több mint tizenöt milliárd forint  sokszorosának be kell folyni az államkasszába ! Hogy miért ? Találd ki !)
Szerk;Posta S.

Változtat a Facabook...

Sokszor felvetődött már olyan kérdés, hogy vajon miért nem lehet a mobilos Facebook alkalmazásból is olyan jó minőségű fotókat feltenni a közösségi oldalra, mint amilyenre PC-s böngészőből van lehetőség. Nos, ez mindez, idáig szándékos “butítás” volt az alkalmazásban, hogy a mobilnetes adatcsomagját ne fogyassza le senki a nagy képek feltöltögetésével.

 Míg a böngészőből feltölthető képek maximális mérete 2048×1152 képpont, mobilról legfeljebb 960×540-es felbontású fotókat engedett fel a rendszer, ha egy kép ennél nagyobb volt, azt automatikusan a megfelelő arányban átméretezte. Most viszont a Facebook fejlesztői úgy látták, hogy az átlagos mobilos adatkeretek és az elérhető mobilnetes sávszélesség egyaránt olyanra nőtt, hogy feloldható ez a szigorú szabály.
 A napokban kezdik teríteni az androidos Facebook app legújabb változatát, amelyben csupán be kell mennünk a beállítások menübe, majd az Általános (General) fül alatt a HD fotók feltöltése (Upload HD Photos) menüpont kapcsolóját kell átállítani bekapcsolt állapotra.

 http://24.p3k.hu/app/uploads/2016/03/facebook-hd-foto-02.jpg
Barta P.

Mától tavasz van

Az éjjel megérkezett a csillagászati tavasz. Ebből az alkalomból kiegyenlítődött a nappal és az éjszaka, vagyis ugyanannyi ideig volt sötét, mint világos. 
Ez a tél végét jelző egyensúly-nap lezárja a téli pihenő időszakát, és a tavasz eljövetelével valami új kezdődik.
 Ez az az évszak, amikor emelkedik az átlaghőmérséklet, és szeszélyessé válik az időjárás. Ilyenkor esik a legtöbb eső, ennél fogva sajnos a nagy áradások is erre az időszakra esnek. 

A vándormadarak általában ilyenkor térnek vissza fészkelőhelyeikre, megújul a természet, sok élőlény ébred fel téli álmából, rovarok, fák, virágok, és természetesen a medvék. 
Az emberek nekiállnak rendbe tenni a téli hó -ami az idén bizony elmaradt- méretes talpa által letaposott kertet, félreteszik a téli ruhákat, tavaszi nagytakarítást tartanak, aki teheti kimegy a szabadba sétálni, játszani, vagy csak egy kicsit csodálkozni a minden évben megújuló természetben, a boltok tavaszi akciókat szerveznek, csökken a fűtésszámlánk és még órákig sorolhatnánk, hogy mi is történik tavasszal !
 A tavasz új kezdeteket ígér. A természet felébred, és új életre kel. A fű ismét növekedni kezd, a fák és a bokrok rügyeznek, majd gyönyörű illatos virágokat növesztenek, a rovarok legnagyobb örömére. A rovarokkal egy időben visszatérnek a költöző madaraink is, és dallal köszöntik az ébredő természetet.
Egy dolog viszont a tavaszkezdettel sem változott, mégpedig az, hogy ezután sem vásárolhatunk vasárnap ! És ennek a lehetősége - belátható időn belül - nem is fog változni. 
De azért ezen a szép tavaszi napon legyünk optimisták, annak tudatában, hogy egyszer minden véget ér !
Sámsonkerti Magazin