Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 22., kedd

Szándékos balesetet provokálnak ?

Elképesztő esetek kerültek nyilvánosságra ! A betolakodó migránsok úgy akarnak az autóvezetőktől pénzt kicsikarni, hogy az autó motorház tetejére ugranak, mintha elütötték volna őket. 
Különös esetek foglalkoztatják a klagenfurti autósokat és rendőröket. Három olyan eset is történt a közelmúltban, amikor a belvárosban lassan haladó autók elé vetik magukat "délies típusú" emberek. Számol be róla a Kurier című osztrák napilap, amely nem használja a migráns kifejezést, helyette délies országból származókról ír.

 Foto/kurir
"A belvárosban haladtam, két-három kilométeres sebességgel gurultam, amikor hirtelen a motorháztetőmön termett egy ember, majd leesett a földre, a csípőjét fájlalva fájdalomdíjat akart" – számolt be a lapnak egy klagenfurti autós.  
Több ilyen eljátszott és megjátszott elütés esetében is vizsgálódik a rendőrség. Felhívták a klagenfurti autósok figyelmét, ha hasonló esettel találkoznak, semmiképpen ne fizessenek fájdalom díjat, azonnal értesítsék a rendőrséget,s akkor se hagyják el a rendőrautó kiérkezéséig a helyszínt, ha egyértelműen látszik, hogy semmi baja sincs a balesetet szándékosan kiprovokáló férfiaknak,-olvasható az autószektor honlapján.
(A történet nagyon ismerős mivel-érdekes módon- hasonló eset történt velem is, úgy hat-nyolc évvel ezelőtt Debrecenben a Kishegyesi út, István út, kereszteződésénél a Tescó előtt, pedig akkor még az iszlám honfoglalók sehol nem voltak, csak egy másik "népcsoport" az un. "rejtett tartalékok" voltak jelen. 
 A Tescó felől a kijelölt gyalogátkelő helynél a járdán várakozott egy "kiscsalád"-vagy tízen- pedig a lámpa zöld volt nekik. Én az egyenesen haladó sávban álltam, mikor a gyalogos zöld elkezdett villogni. Szokás szerint, sebességváltó, kapcsolás egyesbe, majd lassú indulás, ekkor a járdáról mint a puskagolyó az egyik 15-16 éves "barna" elkezdett rohanni.  Hirtelen reflexből a fékre léptem, megálltam. Mikor az autó élé ért, ráhasalt a motorházra és visítani kezdett, mint a fába szorult féreg és az útra vetette magát !
Ahogy ezt meglátta a járdán várakozó "kiscsalád" ordítozva rohantak az úttesten fekvő "segítségére" majd felém üvöltöttek, hogy elgázoltam és fizessem ki a ruhát amely elszakadt, mert ugye sérülésről nem lehetett szó ! 
Óriási szerencsémre a mellettem lévő sávban álló autó vezetője aki látta az esetet egy szabadnapos rendőr volt, aki azonnal hívta mobilon a járőrkocsit. Ahogy ez elhangzott a földön fekvő felugrott és mint a nyúl elrohant a Tesco parkolója felé és eltűnt. 
A népes család is két percen belül úgy szétszéledt, mintha ott sem lettek volna, hiába szólította fel őket a rendőr, hogy maradjanak. A kiérkező járőrök végül engem igazoltattak, mondván ha esetleg később mégis valami probléma merülne fel,elérhessenek. 
Úgy látszik ez a megmozdulás, egy "nemzetközi etnikai trükk " !)
Szerk;Posta S.

Ismét terrortámadás Európában ?

Mint ahogy a hírügynökségek már világgá kürtöltek, ma reggel pár perccel nyolc óra után két robbanás, vagy robbantás történt a brüsszeli Zaventem repülőtéren. 
A detonáció következtében a terminál üvegjei kitörtek, a plafon több helyiségben leszakadt. 
A robbanásban legalább 17 ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek. Sajtóinformációk szerint az American Airlines pultjánál robbant a bomba. 
A támadás pár nappal a párizsi mészárlás fő kitervelőjének, Salah Abdeslam elfogása után történt. Belgiumban elrendelték a legmagasabb készültséget.
 Robbanás történt a brüsszeli metróban is a Maalbeek állomáson, az EU-intézmények közelében kedden délelőtt – jelentette Reuters hírügynökség. 
A brüsszeli magyar nagykövet áldozatokról is tud. A robbanás nem sokkal az után történt, hogy kettős robbanás rázta meg a brüsszeli repülőtér indulási csarnokát.
Az RT is élőben közvetíti az eseményeket.

sakema

Megszűnik a kék szám

A hvg információja szerint megszűnik a telefonálásban oly régen ismert és használt, un. "kék szám".

Az ok: "A szolgáltató sokszor a hívó előfizetőkre hárította a hívó és a hívott előfizető között osztott díjas hívás teljes díját, egyre több volt a hasonló panasz, így az NMHH megszüntette a kék számot."
A kék számok hívásdíjával kapcsolatos sokasodó fogyasztói panaszok miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elrendelte a kékszám-szolgáltatás megszüntetését – közölte a hatóság január végén az MTI-vel.
 A január végén életbe lépett rendelet értelmében a hatóság a kék számokat fokozatosan vezeti ki, azok 2016. június 30-ától jövő év végéig díjmentes szolgáltatás számként, azaz zöld számként továbbra is használhatóak maradnak. Az átmeneti időszak után a számokra kiadott engedélyeket a hatóság 2017. december 31-ével végleg visszavonja – írják.
Barta P.