Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 23., szerda

Gondolatok az európai terrorizmusról !

Érdekes emberi reagálások kezdődtek a terrorcselekményekkel kapcsolatban Európában is, mint  Amerikában  szeptember 11-el, annak idején !
 A párizsi merényleteknél, most a brüsszeli robbantásoknál Európa szerte ledöbbent gyász, és úgy teszünk mintha váratlanul ért volna bennünket. Pedig ezeknek az eseményeknek a bekövetkezése már előre kódolva volt.  
(Azonban úgy látszik az orosz gép lelövése, vagy az Isztambuli merényletek miatt senki nem festette a profilját át bármicsíkosra. Most meg bebelgulunk mindenfelé! Mit teszünk? Mécsesek, belga színű Eifel torony talán Colosseum...papír zsebkendő...összeborulás...nácizás, ami csak eszünkbe jut !)

Közben elfelejtjük a politikai felelősöket lemondásra szólítani!
Merjük már végre kimondani, hogy Merkel és az EU vezetői juttatták ebbe a helyzetbe a kontinenst a bevándorlás politikájukkal, ahol a titkosszolgálatok, a belügy nem tudja megvédeni a polgárok biztonságát ! 
És itt nem kellett volna állig fegyverben rendet bevezetni, mint Amerikában 2011-ben ! Ha nem ezt a politikát csinálják ! Egyszerűen le kellett volna zárni az európai határokat és nem kellett volna becsalogatni  a  migránsokat !
Nem mécsesezni kellene, hanem a felelősök lemondását követelni !
Szerk;Posta S.

Az instant élvezetek kora a 21. században...

"- Haza kísérhetlek? - Meg hát! Messze laksz? -többször is..."

Ezekkel a humorosnak tűnő mondatokkal szokás jellemezni a mai fiatalok ismerkedési szokásait. Ez a primitívnek mondható viselkedés forma talán a fiatal kornak, vagy a felelősségtudat kialakulatlanságának tudható be ezen vitatkozzanak az "okosak".
És itt merül fel a kérdés, hogyan töltsék a fiatalok -például a tavaszi szünet alatt- felesleges, pihenésre szánt idejüket ?

Manapság egyre több szó esik a fiatalok alkoholfogyasztási szokásairól.
„Magyarországon is egyre korábban kezdenek inni - mondja dr. Elekes Zsuzsanna, szenvedélybetegségekkel foglalkozó szociológus, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. - Nem isznak többet, mint máshol, a probléma inkább az, hogy sok töménnyel élnek, és gyakori az úgynevezett nagyivás, a mértéktelen hétvégi és szünidei alkoholfogyasztás , öntudatlan lerészegedés.
18 év alatt egyelőre a nyugat-európai átlag alatt vagyunk, de az életkor előrehaladtával egyre rosszabbak az adatok."
A gyerekek a felnőtteket utánozva az iskolai rendezvényekre, bulikra visznek magukkal - a tiltás ellenére - pl. kólába öntött vörösbort, vagy más alkoholt, így fordulhat elő, hogy utána rosszul lesznek és a vége a detox.
Itt a tavaszi szünet, vigyázzunk hát és figyeljünk oda hogyan tölti -és mit csinál- tini gyerekünk ezalatt az egy hét alatt.
Nem árt az óvatosság, mert jobb félni mint megijedni, tartja a mondás...
Barta P.