Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 24., csütörtök

Gesztesi megtért...a "Hitgyüli"-hez !

A Story magazin vette észre, hogy a nehéz időszakot átélt színész levelet írt a Vidám vasárnap műsorvezetőjének, amelyben beszámolt arról, milyen fordulatot hozott számára egy január végi hosszú beszélgetés. Az őszinte sorokat Gesztesi ezzel az utóirattal zárta: “Adjátok le, vállalom!” Németh Sándor fel is olvasta a levelet, és az ATV-n keresztül válaszolt az üzenetre.

Volt olyan portál, amely szkeptikus maradt, hogy valóban elhangzottak-e az élő adásban az ominózus sorok.
Nos, a Vidám Vasárnap YouTube csatornája azóta közzétette a videó részletet, amelyen Németh Sándor nem csak felolvassa a színész levelét, hanem válaszol is Gesztesi Károlynak.


“Érzem és tudom, hogy isten szól általad. Tehát a rozét letettem. Nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál az életemmel” – írja meghatódottan Gesztesi...
És itt megáll a józan ész !
Szerk;Posta S.

Hol hozhatja a legtöbb adóbevételt a kasszák bevezetése ?

Autószervizben igen, kaszinóban végül nem lesz online pénztárgép. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden jelentette be, hol teszi kötelezővé az online kasszák bevezetését a kormány.  
Minek is, hiszen Vajna a "becsületesség és a tisztesség" mintaképe...

Szerk;Posta S.

Az állatok tanulékonyak...

Ez a maci biztosan a politikusainktól tanulta a trükközést, de ő legalább ügyes !

Szerk;Posta S.

Tavaszi óraátállítás !

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik, de az átállítás napja mindig vasárnap.


2016-ban Magyarországon március 26.-án szombaton helyi idő szerint 2 órakor előre, 3 órára kell állítani az órákat. Így bizony egy órával kevesebbet alhatunk. Ez a dátum idén azért is érdekes, mert egybeesik a húsvéti ünnepekkel.

Kezdetben csupán azért javasolták, mert a napfényes órák magasabb száma miatt energiát lehet vele megtakarítani. Használata azonban más előnnyel is jár. Az egy órával hosszabb természetes világítás előny mindazoknak, akik iskolai, munkahelyi tevékenység után a szabadban szerveznek programot, strandolnak, hétvégi telkükön, családi házuk kertjében dolgoznak. 
Az előnyök közé sorolják, hogy a jobb látási viszonyok miatt csökkenhet a közúti balesetek száma. Mivel az emberek kevesebbet tartózkodnak az utcán sötétben, ezért a bűncselekmények száma is csökkenhet.
 A nyári időszámítás bevezetése óta folyamatosan vita zajlik az eljárás kellően hasznos voltáról, illetve, hogy az előnyös vonások ellensúlyozzák-e a hátrányokat.
Például sokak számára az óraátállítás akár 1-2 hétig tartó kellemetlen közérzettel, fejfájással, figyelmetlenséggel, csökkent koncentrálóképességgel jár, mivel az ember belső, biológiai óráját nem lehet egy pillanat alatt átállítani. 
Az alvási ciklus is felborul, az ember este nem tud elaludni, reggel pedig kialvatlanul ébred. A tavaszi óraátállítás utáni három napban jelentősen megnövekszik az infarktusos esetek száma.
sakema