Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 25., péntek

Meleg is, meg roma is...meg esküvő ! Mi jöhet még ?

 Úgy látszik ez a nap a "homárokról" szól...
A Budapest Pride meleg esküvőt szervezett a fővárosi Deák térre csütörtök este. A flashmobbal arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon egy LMBTQ  ember nem házasodhat össze azonos nemű szerelmével.

 hvg.hu forrás
 
És ezt természetesen az egyik legnagyobb Keresztény ünnep előtt Nagycsütörtökön kell lebonyolítani ! Mert gondolom az időzítés persze merő véletlen ?
Az akciót egy templom előtt tartották, ami egyértelmű jele annak, hogy a vallási szimbolizmus iránt érzett düh és nem a vélelmezett jogfosztottság vezette őket a Keresztény Szentség megsértésére. 
Szerintem, ha a jogegyenlőség hiánya lett volna a probléma, nem egy templom, hanem az Alkotmánybíróság épülete elé vonultak volna !
Szerk;Posta S.

Mi van ?

Bombaként robbant a liberálisoknál, hogy Steiner Kristóf házassága zátonyra futott!-írja a borsOnline!
 Tíz év után elvált férjétől !

Szerelme miatt költözött Izraelbe, tíz évig voltak egymás társai, most azonban elválnak útjaik. A lap úgy tudja, hogy a sok veszekedés mérgezte meg a kapcsolatukat.

 „Ebben a pillanatban nem szeretnék erről beszélni. Még nekem is egy kicsit át kell gondolnom, hogy a történtekről mit akarok tudatni a nyilvánossággal. Tekintettel kell lennem arra, hogy mi a legjobb mindenkinek. Nem szeretném senkinek sem megsérteni az érzelmeit. Amúgy jól vagyok, köszönöm, minden rendben, a dolgaim szépen haladnak előre” – mondta Steiner Kristóf, aki jelenleg is Tel-Avivban él, és újságíróként dolgozik.
(Nahát, "szegény homárok", hát nekik sem lehet könnyű !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Egy érdekes olvasói levél !

Egy kissé felháborodott tartalmú levelet kaptunk olvasónktól, ahol leírja, hogy mivel találkozott, ahogy Ő fogalmaz "egy helyen." 
Érdekes megállapításai vannak, de egyet kell értenünk vele, mivel mi is többször tapasztaljuk, hogy vannak olyan emberek (?) akik a hatalom árnyékában próbálnak egzisztenciát szerezni maguknak. Ennek érdekében mindent el követnek, ha kell még saját elveiket is feladják és nekilátnak politizálni, próbálják kiszolgálni azt, akitől egy valamicske kis hatalmat remélnek !
És A levél:
"Sziasztok!
Sokan eltűnődnek eltöltenek pár percet manapság -ez alól én sem vagyok kivétel- a nagy testvér oldalán, és bizony rádöbbentem, hogy nem csak nemzetközileg vannak megkötések, és véleménykorlátozások! 
Mára ahogy én nézem már nem kell messzire mennünk hogy megmondják mit csináljunk, vagy épp mit gondoljunk, mit ne, vagy mit hogy véleményezzünk vagy mit ne... 
Kikerekedett a szemem mikor azt olvastam egy helyen, hogy bizonyos internetes megosztott tartalmakért a posztoló "nem kér" hozzászólást, illetve véleményt ha mégis "odakerülne" azt törli az adminisztrátor, (aki a posztoló) sőt ha ez többször történik akkor a regisztrációt is ! Ez igen !
 
Tudom: Ez az oldal nem úgy működik hogy, kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen!
De bizony van ahol így :)
Bölcselkedésképp, még egy dolog eszembe jutott, ha az emberek ezt elfogadják akkor lehet csinálni, csak "így tovább" ! Van még rá két év ! De aztán nehogy a vége az legyen, ahogy az örökzöld sláger mondja, (Dolly Roll - ) Hirtelen elpattan(t) egy húr...F-Gab."
Köszönjük a levelet.
Barta P.