Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 5., kedd

"Kaszál" a VÉDA !

Mint ahogy már a délelőtti órákban írtunk róla, hogy reggel 8 órakor megkezdte működését a Véda közúti intelligens kamerarendszer.

 Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője máris úgy fogalmazott, hogy az első két órában "száznál kevesebb szabályszegés történt"!
Óberling József elmondta: az első két órában kevesebb mint száz jogsértést dokumentált a 134 útszakaszon található 365 eszköz, az új fix traffipaxok "beváltották a hozzájuk fűzött reményeket". A napi áthaladások száma egyébként átlagosan egymillió - jegyezte meg, a vs.hu szerint. 

(Lesz itt kérem "forgalom", hiszen a napi áthaladások száma -Óberling szerint- egyébként átlagosan egymillió, amiből ha csak 0,1 % (az 1000) szabálytalankodik,  vagy esetleg elnéz valamit máris jön a bírság ! Ha enyhén számoljuk a bírság összegét, teszem azt átlagosan csak húszezer forint, az bizony napi húszmillió forint ! Így hamar megtérül a befektetés- bár az uniós támogatás volt.
Akkor mégiscsak jó pénzforrás lesz a hatalomnak ez a "szupertraffipax"!-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Rossz hír az autósoknak !

Ma reggel 8 órai kezdettel beindult az országos pénzbehajtás, az-az élesítették a szupertraffipaxokat ! Beindult a VÉDA !

Mint ismert, a rendőrség 160 darab mobil szupertraffipaxot szerzett be (ezek közül kilencet használnak a megyénkben), emellett az elmúlt hónapokban országszerte 132 helyen telepítettek az utakra fix traffipaxot is.

A fix traffipaxok a sebességmérés mellett rendszámfelismerő és forgalomszámláló programmal is fel van szerelve, sőt, még a biztonsági öv használatát és a záróvonal átlépését is észlelik.

Hajdú-Bihar megyében nyolc helyen telepítettek fix traffipaxot:
- Van egy a 35-ös számú főúton, Debrecen és Józsa között,
- egy másik a 33-as számú főúton, Debrecenben, a házgyári lehajtónál.
- A 4-es főútra, Bocskaikertbe is telepítettek egy fix traffipaxot.
- A 47-es főúton kettő is van, az egyik Derecske és Berettyóújfalu között, Tépe magasságában,
- a másik Berettyóújfalu és Furta között.
- Emellett Püspökladány térségében két fix traffipax figyeli majd az autósokat, az egyik a város északnyugati részén, a 42-es főúton,
- a másik az északkeleti részen, a 4-es főúton.
- A 47-es főútra, Debrecen és Mikepércs közé, a debreceni várostáblától kifelé pár száz méterre is telepítettek egyet, írja a dehir.hu.
 Az Országos Rendőr-főkapitányság azt várja a fix traffipaxoktól, hogy csökkenjen a közúti balesetek száma.
(És szerintük nem az elsődleges cél a pénzbehajtás...mert ugye a "Magyar reformok működnek"! Persze, így már érthető-a szerk.)
Szerk;Posta S.