Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 20., szerda

Nem alkotmánysértő...

...ha az erdélyi magyar szavazhat levélben, az Angliában dolgozó nem !
 

Ez az Ab végső döntése szerint egyáltalán nem gond, hogy a magyarországi lakhellyel rendelkezőknek bonyolult procedúrán kell átesnie, ha külföldről akarnak szavazni, míg a határon túli magyaroknak elég hozzá egy levél is !
Az Alkotmánybíróság 8:5 arányban visszadobta egy Angliában élő magyar panaszát, aki a 2014-es választások előtt leírta: neki ötórás utazásba és sok pénzbe kerülne, továbbá munkahelyi problémát is okozna, hogy elmenjen szavazni a magyar külképviseletre. 
Szerinte alkotmánysértő, hogy mivel van magyarországi állandó lakcíme, nem szavazhat levélben, míg a szomszéd országokban élő magyarok ezt megtehetik.

A bírák többsége szerint nincs hátrányos megkülönböztetés a hazai lakcímmel rendelkező és nem rendelkező állampolgárok eltérő szavazási szabályaiban, mert két különböző csoportról van szó.

A különbségtételt indokoltnak tartják, mert az állandó hazai lakóhellyel rendelkező választópolgár "közvetlenebb és erősebb" kapcsolatban áll a magyar állammal, mint a határon túli.
A határozatot öt bíró – Czine Ágnes, Lévay Miklós, Pokol Béla, Stumpf István és Szalay Péter – nem fogadta el. Egy részük az érintett törvényhely megsemmisítését, más részük az mulasztásos alkotmánysértés kimondását tartotta volna helyesnek.
Stumpf István így fogalmazott:
(...) "a törvény indokolatlanul korlátozza a magyarországi lakcímmel rendelkező, a szavazás napján külföldön tartózkodó választójogosultak választójogát, vagyis diszkriminálja őket. Azokat a magyar állampolgárokat, akik immár jelentős számban (nem ritkán kényszerűségből) hagyják el hazájukat, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön éljenek."

(Nincs ebben semmi különös, A kormány tudja, hogy a külföldi magyarok, akik egy percet sem éltek Magyarországon, mi több nem is akarnak, így csak a kormány által vetített szépet és jót látják, ők biztos kormánypárti szavazók ! Abban viszont biztos a "kedves" kormányunk, hogy aki azért ment ki külföldre dolgozni, mert nem boldogult idehaza, attól nem várható kormánypárti szavazat ! 
És a megoldás az, hogy a lehető legjobban megnehezítse az ellenszavazókat, hogy vélemény nyilvánítsanak ! /Mert bizony ezek a szavazatok akár eldönthetnék a választások végeredményét is !/ -Ugye milyen egyszerű -a szerk. ? )
Szerk;Posta S.

Holnap reggel 6 órakor indul a "pénzbehajtás marathon" !

Csaknem kilencszáz helyen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését a csütörtök reggel hat órakor kezdődő, 24 órás Speedmarathon akció során - jelentette be Kiss Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Rendészeti Főigazgatóság közlekedésrendészeti főosztálya autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatón. 

 Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) által végzett ellenőrzés 874 helyszínére körülbelül 650 javaslat érkezett, csak a fővárosban és Győr-Moson-Sopron megyében kaptak több felvetést, mint ahány helyszínre végül kitelepülnek az egységek. Kiss Csaba elmondta, egy-egy traffipaxot hat-hét helyen vetnek majd be, az ellenőrzések helyszínét és időpontját a rendőrség honlapján teszik közzé.
Szerk;Posta S

Jövőre 0,9 tized százalékos lesz a nyugdíjemelés !

Így örült az utca embere a 0,9 %-os nyugdíjemelésnek !

sakema