Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 21., csütörtök

Ezután már azt is megnézheted amit a "hatalom" tilt !

Ingyenes virtuális magánhálózat-szolgáltatást (VPN) épített be asztali böngészőjébe az Opera Software, ezt elsőként lépte meg a nagy böngészőgyártók közül.

 Az újítás annak köszönhető, hogy a cég nemrégiben vásárolta fel az észak-amerikai, VPN-nel foglalkozó SurfEasy nevű céget. Ugyan korábban is volt lehetőség külsős szolgáltatások által igénybe venni VPN-t a böngészőben, a funkció most alapból beépül. 
Egyelőre csak az Opera fejlesztői változatában érhető el, amelyben előre megismerheti a jövőben esetleg beépítésre kerülő funkciókat és kísérleti elemeket. A szoftver Windows és OS X operációs rendszerekre egyaránt letölthető innen

Engedélyezéséhez a Beállítások közt kell keresni az adatvédelmi funkciókat, majd egyszerűen aktiválni a VPN-t. A felhasználó három lehetőség közül választhat: amerikai, kanadai vagy német IP-címmel álcázhatja a valódit. 
Ezzel nem csak a tűzfalakat tudjuk megkerülni, de a szolgáltatások régiókorlátozásait is ki lehet játszani, így Magyarországról elérhetetlen tartalmak is elérhetővé válnak. Az Opera beépített VPN-je ráadásul egy fillérbe sem kerül, ráadásul korlátlan, míg más VPN-szolgáltatások nagy része az adatforgalom szerint áraz !
Az index.hu nyomán. 
Barta P.

A "rasszista" kuka támadása

Szokatlan mentési akcióra hívta egy tiszavasvári kisboltos a rendőröket, mentősöket és a tűzoltókat – írja a Vasvári Hírmondó


Különös látvány fogadta április 19-én a kiérkező egyenruhásokat: a büdi településrészen található zöld kukásedényből mindössze két szürke bokazoknis láb meredezett az ég felé ! 
A kukába szorult M. Tibor tiszavasvári lakos pedig egyre csak azt kiabálta: “Jájjj Istenem, meghálok, meghálok, segíccség!” Némi küzdelem után sikeresen kiszabadították a fogságba esett kukázót. 
/Arról természetesen nem szól a fáma, hogy melyik etnikumhoz tartozott a  "szerencsétlen áldozat ", de ez már a környéken szinte természetes. 
Megjegyzendő, hogy  ez nem kuka volt, hanem ruhagyűjtő, ahová használt, de még hordható ruhákat lehet dobálni, amelyet karitatív szervezetek kiosztanak a rászorulók között. Már ha "egyesek" ki nem rámolják a gyűjtőt, mint ahogy itt is próbálta ez a  "rejtett erőforrás"-a szerk./
Szerk;Posta S.

Fizetős lehet a Facebook ?

"Egyes felhasználók pénzt kérhetnének, hogy lássuk a bejegyzéseiket."

Ezzel az ötlettel állhat elő a Facebook a közeljövőben. Még messze lehet a megvalósítástól, de a The Verge szemfüles észrevétele szerint egyáltalán nem lehetetlen, hogy egyesek facebookozással keressék a kenyerüket. 
A lap egy kérdőívben szúrta ki a Facebook tervét. A cég arról érdeklődött a felhasználóknál, hogy mit szólnának ahhoz, ha pénz pénzt kérhetnének egyes tartalmakért. 

A feltételezések szerint egyes posztokhoz lehetne adományokat gyűjteni, vagyis a felhasználóknak fizetniük kellene egyes tartalmakért.
A Facebook nemrégiben engedélyezte az összes felhasználónak az élő streamelést. Ma már bárki, de akár hírességek is adhatnak élő videós tartalmat. Ennek része lehet akár a fizetős tartalomszolgáltatás is.
Szerk Posta S.