Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 22., péntek

Pökhendi, cinikus vagyok, de ez jól áll nekem...

Ezeket gondolhatja magáról Kósa Lajos, mivel három hónapja csak olyan kérdésre válaszol sajtótájékoztatóin Kósa Lajos, amelyekre szeretne. 
A Fidesz frakcióvezetője arra hivatkozik, ezek úgynevezett doorstep sajtótájékoztatók, amik egyetlen témáról szólnak, minden más kérdést az általános sajtótájékoztatóin lehet feltenni. Ilyenből azonban egyet sem tartott, mióta bevezette az új szabályt.
Korábban azt mondta,  Árpád (mármint a Habony) javasolta neki, hogy provokatív kérdésekre ne válaszoljon. (De lehet, hogy ez így sokkal jobb, mert legalább nem mond -" fémkupak "- marhaságokat.-a szerk.)

Szerk;Posta S.

Neked is van "Facebook fiókod " ?

Mert ha van, gondolom tudod, hogy a regisztrációval elfogadtad a következőket: "Azzal, hogy weboldal bármely részére felhasználói tartalmat töltesz fel, automatikusan hozzájárulsz, kijelented és szavatolod, továbbá biztosítod a Facebook-nak, visszavonhatatlan, örökös, nem kizárólagos, átruházható, teljes mértékben kifizetett, egész világra kiterjedő jogot, hogy a felhasználói tartalmat bármilyen célra (kereskedelmi, reklám, vagy egyéb) felhasználja, másolja, nyilvánosan előadja, nyilvánosan terjessze, lefordítsa (részben vagy egészben)  közölje, illetve további felhasználás céljából továbbítsa, felhasználja. Illetve a fentieket engedélyezheti a vele társszerződésben állókkal.(Milyen mindenre kiterjedő megfogalmazás ! Tehát gyakorlatilag akár a CIA-nak, vagy az izraeli MOSZAD-nak is !)

Az adatvédelmi nyilatkozat továbbá kimondja:
"Megoszthatják a rólad szóló információt egy harmadik személlyel, beleértve velük szerződésben álló, felelős vállalatokat. Továbbá egyéb forrásokból gyűjt rólad további információkat, mint pl. újságok és üzenetküldő szolgáltatások. Ez az információgyűjtés feltűnés (jelzés) nélkül, az oldal használata során történik."
(Gondoltál-e már rá, hogy a magánéletedet milyen veszélynek teszed ki, ha van facebook-od ? Hát jól vigyázz, hogy mit osztasz meg magadról ! 
Én azért kíváncsi lennék rá, mekkora felháborodást váltana ki, ha mindazokat a dolgokat amiket most -"önként és dalolva"- közzéteszel, egyszer csak a hatalom törvényileg, diktatórikusan kötelezővé tenné ! 
De hát az ember már csak ilyen, hogy egy nyilvános felületen tudatosan önként elmond, megoszt olyan dolgokat is, amit egyébként soha nem tenne. Nos ezt a jelenséget a facebook tulajdonosa -és a hozzá tartozó -társszerződésben álló- érdekcsoport- felismerte és ügyesen ki is használja- a szerk.  )
Szerk;Posta S.

Egy ember, aki mindent tud...

...a parkolásról !
 Valójában a legtöbb fizetős parkolás törvényellenesen működik, csak ezt sokan nem tudják, így inkább fizetnek, és nemcsak állítja, hanem bizonyítja is Gergely István, hiszen már 30 pere volt és kivétel nélkül mindegyiket megnyerte.

Az egyébként szoftverfejlesztőként dolgozó férfi igazságérzetét nem az sérti, hogy a parkolásért fizetni kell, hanem az, hogy a parkolási díjak és a büntetések is igazságtalanul magasak. Egy sima parkolás miatti büntetés ugyanis az átlag jövedelem 10%-ára is rúghat.

Gergely úrnak minden fegyvere meg van, hogy jogerősen érvényesítse akaratát; ismeri a parkolótáblák elhelyezésére, dizájnjára vonatkozó szabályokat, a felszólítás postai menetét, a parkolási idő mérésére vonatkozó előírásokat.

És nagyon hamar rájött arra, hogy ezeket az előírásokat gyakran nem tartják be a parkolótársaságok. Így lényegében az egész ipar jogtalanul szedi be a milliárdokat. Csak egy példa: már azzal is pert lehet nyerni, ha a parkolást jelző tábla nem úgy néz ki, mint ahogy az a jogszabályokban elő van írva.

István három évvel ezelőtt készített 168 Óra interjújában már akkor is kifejtette: "Az önkormányzati törvény előírja, hol alakítható ki fizető parkoló övezet. 
Elvileg nem a pénzlenyúlás a cél, hanem a forgalomszabályzás. Ezért csak ott lehet működtetni parkolót, „amely területen a rendelkezésre álló parkolóhely az időszakok túlnyomó többségében a parkolási igényektől jelentősen elmarad”. Az önkormányzatnak előzetesen hatástanulmányt kell készítenie" - és bizony megesik, hogy ezek a feltételek nem realizálódnak.
Azóta minden perét megnyerte és a bíróság minden esetben ki is mondta: nem kell kifizetnie a büntetést. Így kell ezt a hiénákkal csinálni !
Barta P.