Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 25., hétfő

Közmeghallgatás Hajdúsámsonban !

Forrás/hajdusamson.hu

Habár az időpont nem ideális a "keményen dolgozó kisembereknek", de most tessék kérdezni ! Itt a  lehetőség !
sakema

Képviselteti magát Izrael az Eurovíziós Dalfesztiválon ?

A májusi svédországi Eurovíziós dalfesztivál izraeli versenyzőjét feltartóztatták és megalázták a moszkvai repülőtéren homoszexualitása miatt, írja a Jerusalem Post. Az oroszok tagadják, hogy valóban incidens történt volna a "szexuális orientációját nyíltan vállaló" (És erre még büszke is...) Hovi Star és a reptéri hatóságok közt.
Star egy máltai televíziónak adott interjúban beszélt az őt ért megaláztatásról először, állítása szerint az útlevél ellenőrzéskor kiröhögték és széttépték az útlevelét.

 Foto/ Israel-News
"Moszkvában durván bántak velem, talán mert meleg vagyok, talán mert így öltözöm, vagy mert sminkelem magam - nem tudom. Azt mondták, nem mehetek be, széttépték az útlevelem és nevettek rajtam." 
Dimitrij Melnikov, a turné moszkvai részének szervezője szerint ugyanakkor a reptéren nem történt semmi, csak egy kis késlekedés.  
"Úgy volt felöltözve, hogy megakadt rajta az emberek szeme. Talán azt értette félre, hogy páran megmosolyogták", nyilatkozta az eset kapcsán.
Star (eredeti nevén Hovev Sekulets) azt mondta, szereti Oroszországot, ahol többször is járt már, de ez az epizód nagyon kellemetlen volt számára. 
"Elképesztő, hogy ilyesmi történt épp az Eurovízióval (?) összefüggésben."
(Az " újkori földrajz " tanítása szerint Izrael már Európához tartozik ?! Talán ezért is akarja a "hatalom"  hogy a szakiskolák döntő többségében  idén szeptembertől megszűnjön a földrajz oktatás !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Megoldódni látszik a kullancsprobléma !

„Egy csodálatos lehetőség, hogy kullancsokat pusztítsunk mikroszkopikus méretű gombákkal. Azok a kullancsok, amelyeket a gombafajainkkal megfertőzünk, úgy néznek ki, mint ha sajtkészítmények lennének, teljesen behálózza őket a gomba fonala és átalakítja az anyagukat. A gomba elterjed a kullancs testében és felfalja azt” - magyarázta az eljárás működését Bózsik Béla Pál, az Országos Környezetegészségügyi Intézet nyugalmazott főorvosa az Inforádióban.

A módszer környezetkímélő és hosszútávon is hatékony.
A szert nemsokára elkezdik majd gyártani és  jövőre vélhetőleg már elérhető lesz bárki számára. Ráadásul nem csak Magyarországon, de egy európai pályázatnak köszönhetően külföldön is engedélyeztethetik és forgalomba hozhatják majd. 
(A lehetőség korszakalkotónak mondható, de várjuk ki a végét, hogy vajon a "gyógyszerlobbi" mit fog szólni a dologhoz, mivel az állandó évről-évre visszatérő riasztószerek gyártása óriási profitot termel. Le fognak e erről mondani, vagy megvétózzák valamilyen trükkel ? Majd kiderül- a szerk. )
Szerk;Posta S.