Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 26., kedd

Fizetős lesz az RTL Klub és a TV2

Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely szerint a TV2 és az RTL Klub ezentúl programdíjat szedhet a szolgáltatóktól a legnézettebb műsoraiért. Hogy a televíziós előfizetési díjak emiatt emelkedni fognak, az szinte előre borítékolható.

 Te fizetnél ezért ?

 A meglehetősen kacifántosan megfogalmazott kormányrendelet – jelentős befolyásoló erejű lineáris audiovizuális médiaszolgáltató legnagyobb éves átlagos közönségarányú lineáris audiovizuális médiaszolgáltatásáért járó programdíjról” – értelmében a televíziós csatornák médiaszolgáltatója a műsorterjesztővel kötött megállapodás alapján a legnézettebb műsorszámok tekintetében is jogosult programdíjra, az erről szóló megállapodás tartalmát a felek egymás között szabadon állapítják meg.

A digitális átállásról szóló törvény módosításával 2015. június 30-án határozott úgy a parlament, hogy nem szedhetnek műsordíjat a legnagyobb televíziós médiaszolgáltatók, így a TV2 és az RTL Klub addig, amíg annak szabályait nem rendezi külön kormányrendelet.
A kormányrendelet immáron 2016. április 25. napjával életbe lépett, így elhárult ez az akadály. A tévécsatornák sokmilliós nagyságrendű összegeket szedhetnek be a szolgáltatóktól, hogy azok milyen mértékben hárítják az így jelentkező többletköltségeiket a lakosságra, egyelőre nem tudni,olvasható a cívishír oldalán.
Barta P.

Magyarországon sajtó és szólásszabadság van !

"Kövér László határozatlan időre kitiltotta videós munkatársunkat, Fekete Norbertet az Országgyűlés Hivatalának helyiségeiből, vagyis a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból is – a döntésről kedden tájékoztatták szerkesztőségünket
Az intézkedést azzal indokolták, hogy Kövér László szerint kollégánk megsértette az ő 2013-as rendelkezését, és ott is forgatott, ahol nem szabad. Többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el a Déli Társalgó és az Országház Kupolatermének területét.
Úgy tudjuk, nem a hvg.hu munkatársa az egyetlen, akit a hétfői nap után kitiltottak a sajtó képviselői közül – szinte mindegyik videós stáb hasonló szankciókat kapott." -Írja a hvg.
Az ominózus videó itt megtekinthető !
Szerk;Posta S.

Olvasónk írja...

 "Olvasgatva a Magazin bejegyzéseit, megakadt a szemem egy poszton, ami az utca emberének véleményét kérdezi a 0,9 tized %-os nyugdíjemelésről.
Hangsúlyozom, nem vagyok egyik párt tagja, vagy szimpatizánsa sem, viszont erről nekem is van véleményem !  Meg lehet kövezni, lehet mocskolni, de annak idején a nagy ígérgetések korában figyelmeztették a nyugdíjasokat, ez csapda ! (Maga Orbán azt kérte, ne arra figyeljenek, amit a kampányban mond !)
Figyeljenek kire szavaznak!
Aztán jött a közvetítés, tolongtak Orbán körül a nyugdíjasok! Sőt a kezét csókolgatták.
És most itt a jutalom.
Mindenki csak addig kell a Fidesznek és támogatóinak, míg lépcsőként a hátán felkapaszkodnak. Nincs ez másképpen, nevek említése nélkül, szűkebb környezetünkben sem ! Csak egy idő után nem lesz kin lépkedni.

Fel vannak háborodva a nyugdíjasok mert kevés a nyugdíj, illetve az emelés?
Megértem őket is, de akkor nézzünk már végig mindenkin. Akik most dolgoznak milyen béreket visznek haza ? 70-80 ezret.
Ők családostul gyerekestül hogyan fognak megélni ?
És nyomorgatja őket a kormány, pedig ők nem erre szavaztak ! De volt egy többség aki igen és ennek ők isszák meg a levét !
A másik, hallom a választ, nem családiból kell nevelni gyereket !
De mikor is emeltek családit ?
Jönnek az adókedvezménnyel mert a nyugdíjasok emelést a családok
adókedvezményt kapnak....igen...sokra mennek vele ott ahol az egy havi kereset amit kézhez kapnak 70-80 ezer forint.
 

Az a szánalmas, hogy most azok sírnak a legjobban, akik anno vezérük kezét csókolgatták.
Aki meg hisz a közvélemény kutatásban annak úgy kell.
Már rég azt írnak, mondanak amit akarnak. Ez a kis ország egyenesen halad egy olyan úton amin 
Ceausescu félig sem ért el, mert ami itt megy még rajta is túltesz !
Ennek tudatában kívánok további szép napot mindenkinek.
... Adrienn, Sámsonkert."
Kedves Adrienn, köszönjük az érdekes írást.
 Barta Péter.

30 éve történt...

1986. április 26-án éjjel 1 óra 23 perckor következett be a csernobili atomkatasztrófa, az emberiség történetének legsúlyosabb nukleáris balesete, mely során az Ukrajnai SZSZK területén található erőmű egyik reaktora felrobbant.


A Csernobilban bekövetkezett baleset máig nem teljesen tisztázott körülmények között történt. Valójában legalább két robbanás rázta meg a létesítményt, amelyek közül az első egy gőzrobbanás lehetett a szakértők szerint. A második robbanás pedig a reaktor magas radioaktivitású anyagait szórta szét a levegőben.
Az ekkor keletkezett tűzcsóva 750 méteres magasságig jutott, és ebben olyan urán- és plutóniumoxid-részecskék voltak, amelyek erős sugárzást bocsátottak ki, és amelyek a széllel eljutottak Belorusszia, Ukrajna, Oroszország és sok más európai állam légterébe. Mindemellett grafittűz is keletkezett, ami a reaktor anyagainak további szétszóródását okozta.
 Az áldozatok száma máig vitatott: közvetlenül körülbelül félszáz ember halála róható hivatalosan a baleset terhére. Áttételesen viszont 4-5 ezer is lehet a rákban és más betegségekben elhunyt személyek száma, ezt azonban részben csak statisztikai módszerekkel következtették ki a tudósok.
Magyarországot ért hatás rizikófaktora alapján 1 millió emberből tíz ember fertőződhetett meg a csernobili szerencsétlenség következtében. A tudósok összesen 40 000 rákos megbetegedést tulajdonítanak az 1986-os katasztrófának, melynek hatásai a természetben mind a mai napig jelen vannak  és még nagyon sokáig sajnos maradnak is.
sakema