Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 27., szerda

Az idén is lesz tavasz...remélhetőleg !

Igaz, most ismét hűvös lesz, de azért bízzunk benne, hogy nemsokára itt a jó idő és előlehet venni a bicajokat. Lehet túrázni, kirándulni, vagy egyszerűen csak közlekedni vele.
Sajnos nagyon sokan nem tudják, illetve nincsenek tisztában a biciklis közlekedés szabályaival, mert bizony a kerékpárosokra is vonatkoznak a KRESZ szabályok !
A rendőrség adatai szerint a kerékpárosokra inkább a kisebb fokú szabálysértések jellemzőek. Legtöbbször a kerékpárra előírt műszaki feltételeknek nem felelnek meg, vagy a világító és jelzőberendezések nem működnek megfelelően.

Ezért most lássuk, hogy milyen kötelező tartozékai is vannak a kerékpároknak:
  • Fehér színű első lámpa
  • Piros színű hátsó lámpa
  • Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő (prizma)
  • Két, egymástól független fék
  • Csengő
  • Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken
Fényvisszaverő ruházat (csak lakott területen kívül, ha éjszaka van vagy rosszak a látási viszonyok)

És bizony a büntetés mértéke néhány ezer forinttól indul, a komolyabb szabálysértésekért viszont akár 150 ezer forint bírság is járhat.
A tavalyi évben kisebb szabálysértések miatt 5275 esetben büntettek, és összesen 112 472 000 forint bírságot szedtek be. Helyszínen pedig 30 371 esetben bírságoltak, összesen 244 500 000 forint értékben. 

Egy kis odafigyeléssel ez a pénz megtakarítható és jobb ha a mi pénztárcánkban marad !
Barta P.

Akinek már a Ròna utca is Hollywood !

A tévés hét évig nélkülözte a képernyőt, de a TV2 ajánlatára nem tudott nemet mondani, így jövő héttől Gönczi Gábor oldalán láthatják majd a nézők a Tények műsorvezetői székében. Marsi Anikó így már Magyarországon van, de férjét és két gyerekét Mallorcán hagyta. 

(Az, hogy Marsi Anikó meg tudja oldani, naponta vezet híradót Magyarországon, miközben a férje és gyerekei Mallorcán élnek, hát a tett magáért beszél ! Mert ugye van az a pénz...-a szerk.)

Korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy családjával mindent megbeszéltek és közösen döntöttek úgy, hogy elfogadja a csatorna hírigazgatójának, Kökény-Szalai Viviennek az ajánlatát.
“Ez az ajánlat egy olyan tévétől jött ami egy világhírű producer, Andy Vajna tulajdona, akkor az kvázi olyan mintha Hollywoodból kapnál felkérést” – mondta Marsi.

És nem is csodálkozunk, hogy igent mondott a felkérésre, ugyanis a Blikk információi szerint havi több mint kétmillió forinttal tömik meg a zsebét. Ekkora gázsit pedig eddig egyetlen magyar híradós sem vihetett még haza.
Szerk;Posta S.