Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 28., csütörtök

Macska egér "találkozó"...

...amely kísértetiesen hasonló az országéhoz, ahogy rohan a végzetébe !

Íme egy "képletes" videó arról, amit ma Magyarország csinál: Nagyon tanulságos !

Szerk;Posta S.

Debrecenben még vizet sem lehet inni...

...a DKV járatain ! Ami azért kicsit meglepő, de igaz !
A Facebookon osztotta meg egy férfi történetét, aki megdöbbenéssel tapasztalta, hogy azért büntették meg az ellenőrök, mert vizet ivott.


Hétfőn kora délután szállt fel Debrecenben egy budapesti férfi /aki történetesen Cserháti Zoltán,  a Nemzeti Sport újságírója / az 1-es villamosra, ahol számára egészen megdöbbentő, és persze kellemetlen élmény érte. Bár vásárolt jegyet, amit ki is lyukasztott, az ellenőrök mégis megbüntették. A vétke az volt, hogy ivott néhány korty vizet a járművön, amire helyszíni bírságot szabtak ki, ennek az összege 3000 forint.

„Részemről teljes lefagyás. Jegyem még mindig a kezében. Én meg még mindig nem hiszem el, nézek körbe, tényleg van-e kamera, látja-e ezt a jelenetet más, de alig lézeng valaki. Még mindig gondolkodok, mire újra mondja, hogy háromezer forint lesz. Tart a lefagyás, odaadom. Visszaadja a jegyem meg egy pótjegyet” - fogalmazott.

De nem hagyta annyiban dolgot, elment a Malomparknál lévő ügyfélszolgálatra is. 
 „...ott állok az ügyfélszolgálatos előtt. Elmesélem a dolgot. A válasz: hát nem tudnak mindent kipiktogramozni. Mondom, elhiszem, de szerinte normális ez? Jó ez Debrecennek? Győrben nyáron vizes palackokkal várják az embert az állomáson, a DKV meg megbüntet két kortyért? Hát ők a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., az ellenőrök alvállalkozásban vannak. Tehetek hivatalos panaszt, kivizsgálják. Van értelme? – kérdem." Nem tudja, kivizsgálják, s közben húzza a száját a csaj....Búcsúzóul annyit megjegyzek, a billentyűzete mellől én elraknám az üdítős üveget, hátha bejön egy alvállalkozó....”
Forrás:facebook

FRISSÍTÉS !
 Érdekes magyarázat született a DKV részéről a vízivással kapcsolatban:
"Sajnáljuk azokat az eseteket, amikor ellenőreink az előírásoknak megfelelően eljárva, kénytelenek voltak megbüntetni a járatainkon az ételt- és italt fogyasztó utasainkat.
Az eset kapcsán ismét felhívjuk minden utasunk figyelmét, hogy a debreceni helyi közösségi közlekedési eszközökön évtizedek óta érvényben van az szabály, hogy a járművön tilos mindennemű étel és ital fogyasztása. Ennek oka az, hogy a közlekedés veszélyes üzem, ebből adódóan a DKV Zrt.-é minden felelősség! Bármikor előfordulhat baleset és ilyenkor éppen akár egy korty folyadékból tragédia lehet. Egy hirtelen fékezés vagy manőver közben történő étel-, vagy italfogyasztás során félrenyelhet az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet. A felelősség ebben az esetben a DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűenműködő Részvénytársaságé.
Mindezen túl az étel és ital beszennyezi a jármű padlóját, a kárpitját, valamint az utasok ruházatát is. Bár a natúr ízesítetlen víz, vagy ásványvíz valóban nem hagy nyomot a járművek szövetén és/vagy az utasok ruházatán, de attól még ugyanolyan balesetveszélyes, hiszen ha a padlóra folyva, akár kis mennyiségben is csúszásveszélyt jelent, valamint"
... Ennek a "humoros" írásnak a teljes szövege itt olvasható !

Szerk;Posta S.

Elkelt a 2,7-tized milliárdos Galambos birtok !

A Story magazin azt írja, a 125 napot börtönben töltött Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) nehezen válik meg saját Boldogasszonypusztai  birtokától, hisz mint mondja, minden az övé, ameddig a szem ellát. Ennek ellenére egészen hamar elkelt a birtok, aminek adásvételi szerződését a lap szerint már alá is írták a felek.

Fáj a szívem elhagyni az otthonomat, hisz mindent itt hagyok, de bárhova is vet a sors bennünket, az együtt megélt emlékeinket a szívünkben megőrizzük (…) Ez a ház a dolgozószobám, itt szoktam zenét szerezni, szöveget írni – mondta a korábban külföldön járt Lagzi Lajcsi, aki a birtok több szegletét minden porcikájával magáénak érzi, hiszen saját kezűleg is készített néhány dogot.

Lagzi Lajcsi húsz éve vásárolta meg a halastó partján fekvő birtokot, és szinte folyamatosan fejlesztette, a kastélyt felújíttatta, és villát is építtetett a kőfallal körülvett telekre, az 50 méteres úszómedencéről nem is beszélve. Most itt a vége, elkelt...nincs visszaút !
Barta P.