Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 4., szerda

Megszületett...

Csobot Adél és Istenes Bence első gyermeke ma született meg, a vártnál néhány nappal előbb !   A hírt Istenes Bence a közösségi oldalon adta hírül a rajongóknak. 

Csobot Adél korábban már elmondta, hogy Istenes Bence is bent lesz a szülésnél. 
„Ki nem hagyná. És nekem is megnyugtató, hogy az az ember, akit a legjobban szeretek, velem lesz ezekben a nehéz órákban. Bár remélem, igaza lesz a szülésznőmnek, aki szerint álom lesz velem a szülés” – mondta néhány hete Csobot Adél.
A pár kisfiának elég szokatlan Nátán nevet adta. A Nátán héber eredetű férfinév, a Netanja rövidítése, jelentése: Isten ajándéka, de később a Nátánael rövidüléseként használták. A Bibliában a két külön névként szerepelnek.
(Ezidáig nem értettem, miért is került Csobot Adél csodával határos módon a 25-dikként – a 24 helyre... Malek Miklós, Istenes Bence, Csobot Adél, és Isten ajándéka Nátán ! Most állt össze a kép ! Vagy talán tévedek ?)
Szerk;Posta S.

Érettségi tétel lett a cigánnykérdés !

A magyar- és matekérettségik után szerda reggel 8 órától több mint 78 ezer diák indult neki a tavaszi érettségi időszak következő megmérettetésének: ezúttal a történelemtudásukról adhattak számot a tanulók, közülük 6369-en emelt szinten, bár  kifejezetten diákbarát rövid válaszos feladatok után sokkoló meglepetés várta az érettségizőket az egyik történelemtanár szerint: gyakorlatilag eltűntek a segédletek az esszékérdésekből. 
A diákoknak teljes mértékben a lexikális tudásukra kellett hagyatkozniuk, pedig őket a kompetencia alapú feladatsorokra készítették fel a középiskolai éveik során,-írja a faktor.hu.

Szerk;Posta S.

Svájcban laknak a magyar milliomosok ?

Felettébb népszerű a magyar vállalkozók körében egy cseppnyi svájci település, Appenzell. Olyan nagyágyúk állandó lakcíme található ott, mint Csányi Sándor fia, az egyik Mol-leány elnöke, Zsuga János vagy a volt MFB-vezér Erős János.

 Appenzell a 6000 (!) fős "falucska" ! (Azért Sámsonkertnek van még mit pótolni !)

Leginkább turistaparadicsomnak tűnik Appenzell, de a 6000 lelkes, festői település egyúttal több mint 1500 vállalkozás székhelye a svájci cégregiszter alapján. Az adókedvezményekben ugyan még nem, de a lakosságarányos vállalkozásszámban már veri a közismert adóparadicsomot, Zugot.
 A Világgazdaság telefonos érdeklődésére az épületben lakó svájci tulajdonos azt mondta, sosem hallott a legvagyonosabb magyar, Csányi Sándor fia, Csányi Attiláról !
Az OTP-vezér agrárportfólióját összefogó Bonafarm vezérének két appenzelli címe is lelhető a magyar cégjegyzékben: a Bonafarm, illetve a Pick Szeged Zrt.-ben a Schötterstrasse 50., a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt.-ben pedig a Forrenböhlstrasse 15.
Csányi Attila azt válaszolta a Világgazdaságnak, hogy külföldi tanulmányai miatt rendelkezett több külföldi lakcímmel is. Tanulmányainak befejezését követően – a Bonafarm megalakulásakor – azonban hazaköltözött, és így állandó magyar lakcímmel rendelkezik, "csak még nem került átvezetésre az egyébként általam korábban bejelentett lakcímváltozás a cégjegyzékben"-mondta.
(Magyarországi adószakértők a konkrét adatok, körülmények ismerete nélkül a svájci lakcím értelmét általánosságban abban látják, hogy szükséges kelléke a svájci cégalapításnak, márpedig csak így vehető igénybe a kedvezőbb adózás adta lehetőség. 
Megfelelő kombinációval akár az adózás is elkerülhető, illetve alkalmas arra, hogy a vagyon egy részét Magyarországon láthatatlanná tegyék !)
Szerk;Posta S.

A cseheknek sem tetszik már a "rendszer"...

...mert miért és kinek jó az  EU ? Ezért nem kizárt, hogy Csehországban is népszavazást tartanak az ország európai uniós tagságáról.

 Az ellenzéki Úsvit párt javaslatát, miszerint a kérdést tűzzék napirendre, kedd este a képviselőház általános meglepetésre megszavazta – írja a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap, amely szerint a szavazáskor az ülésteremben 169 képviselő tartózkodott, s közülük 96-an mondtak igent a kezdeményezésre.
 Csehország három visegrádi társával együtt 2004. május 1-jén lett az Európai Unió tagja. A megelőző népszavazáson a szavazók több mint 77 százaléka támogatta a csatlakozást. Jelenleg azonban az EU-tagsággal való elégedettség a csehek körében már csak 25 százalékos, ami mélypontot jelent. Az elégedetlenek aránya 36 százalék, ugyanannyi a bizonytalanak aránya, míg három százalék nem nyilatkozott.
Szerk;Posta S.