Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 5., csütörtök

Ezt is titkosítják, nehogy kiderüljön az igazság !

Titkosítják a mozis nézőszámokat – így lehet sikert csinálni a bukásból is, és már lehet mondani, jól dolgozik Andrew G. Vajna a magyar filmszakma megújításért felelős kormánybiztos  !

 Mindezt azután jelentették be, hogy két magyar film is váratlanul kevés nézőt vonzott be a mozikba.
Eddig onnan lehetett Magyarországon tudni, melyik filmet hányan nézték meg, és mekkora bevételt generált, hogy a Filmforgalmazók Egyesülete hetente kiadta az összes új filmre vonatkozó adatot, és egy heti toplistát. Ennek azonban egy mai közlemény szerint vége.

A közlemény szerint "a filmek bevételi és nézettségi adatait a jövőben a filmforgalmazók teszik közzé", de ennek menetét külön-külön kell megérdeklődni a cégeknél.

Ez azt jelentheti, hogy a forgalmazóknak lehetőségük lesz maguknak eldönteni, kiadják-e az adatokat, vagy egy-egy rossz eredmény fényében inkább titkosítják őket.
Azért is érdekes, hogy most hozták meg ezt a lépést, mert az utóbbi hetekben két magyar film is elbukott a mozipénztáraknál: a kritika által körberajongott, egyébként is nézőbarát témában és stílusban készült Hurok, illetve a szétpromózott, Till Attila jól eladható nevével fémjelzett Tiszta szívvel sem tudott 5 ezernél több nézőt megmozgatni az első hétvégén – úgy, hogy a hollywoodi filmek ez idő alatt 50-60 ezres nézőszámmal nyitottak.
Forrás: HVG
Barta P. 

ÁFA csalók rettegjetek...

Irodabuszokat vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A mozgó irodaként működő, tizenöt új speciális jármű a közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) működését segítheti – írta a Magyar Idők csütörtöki számában.

 Suller Attila, a NAV sajtófőnöke a lapnak elmondta, hogy a tizenöt buszról szóló szerződést április végén írta alá a NAV, ekkor zárult le a nagyjából egy évig tartó közbeszerzési eljárás (ami azért nem volt teljesen a NAV-hoz méltó !) Hozzátette: az ajánlatok közül a legolcsóbb nyert, a tizenöt busz bruttó 226 millió forintba kerül.

A sajtófőnök szerint a buszok mozgó irodaként működnek majd, így azokat az ügyintézéshez szükséges legfontosabb elektronikai eszközökkel - számítógéppel, monitorral, nyomtatóval és telefonnal - szerelik fel. A berendezések költsége benne van az árban.
Az irodabuszokra azért van szükség az út menti ellenőrzéseknél, hogy a revizorok, a pénzügyőrök hozzáférjenek az adóhivatal adatbázisához, irataihoz (mármint azokhoz, amelyek nincsenek titkosítva és nem szerepel benne egyetlen "hűbérúr" sem, mert ők ugye talpig becsületesek és még a felmerülő gyanú is sértő számukra -a szerk.) miként olykor a jegyzőkönyvek és más dokumentumok kinyomtatása is fontos lehet.
Szerk;Posta S.