Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 7., szombat

Ha tanultál volna...

 Két apropó kapcsán is eszembe jutott az alábbi -igaz, vagy sem - történet. Az egyik a héten zajló érettségi vizsgák, a másik a debreceni Csapó utcán hétfőn bekövetkezett csőtörés, bár az nem szennyvízcső volt.

Íme a tanulságos történet: Nos egyszer, valahol nem is olyan szép napon, hogy eldugult egy kisváros központi csatornavezetéke. 
Az út persze beszakadt, és egy jókora lyuk keletkezett, ami megtelt a – mivel is? Hát trutyival, na! 
–A "csatornamester" és segédje pillanatokon belül a helyszínen termett. Az öreg szaki felmérte a terepet és minthogy pillanatok alatt átlátta a helyzetet, s persze a teendőket is, gondolkodás nélkül belegyalogolt a gödörbe. 
–Hogy úgy mondjam már derékig állt a sza...lében, amikor kért egy fogót a gödör szélén tébláboló inasától, aki leguggolva beadta neki a kért eszközt. A mester vett egy nagy levegőt és alábukott.
–Pepecselt valamit a vezetéken, aztán feljött, kért egy kalapácsot meg egy vésőt, amivel aztán újra lemerült, megint igazított valamin. Ez így ment egészen addig, amíg el nem készült. 
Végre kievickélt az árokból. Olyannyira csöpögött róla a matéria, hogy még a csatornapatkányok is riadtan menekültek előle.
A mester azonban minderről tudomást sem véve rápirított a segédjére.
Látod fiam, ha tanultál volna, nem kellene egész életedben csak a szerszámokat adogatnod!
Barta P.

Késelés Sámsonkertben !

Volt élettársát és egy másik férfit szúrt meg egy ember, mindketten életveszélyesen megsérültek. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján május 7-én 00 óra 30 perckor az 58 éves F. L. megjelent egy Sámsonkertben található családi háznál, ahol egy késsel megszúrta volt élettársát, valamint a ház tulajdonosát, melynek következtében mindketten súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedtek.
A feltételezett elkövető ezután eltávozott a helyszínről, a kiérkező járőrök azonban egy órán belül elfogták. A 33 éves nőt és az 50 éves férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – folytat nyomozást az 58 éves hajdúsámsoni férfival szemben. (police.hu)
Barta P.