Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 11., szerda

Életfogytig tartó fegyház a Sámsonkerti gyilkosnak !

Társtettesként, aljas indokból, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, idős koránál fogva védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében az elsőrendű vádlottat, V. Jánost, 16 év fegyházra, a másodrendű vádlottat, N. Sándort, életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte szerdai tárgyalásán a Debreceni Törvényszék. A két férfi 2013. augusztus 20-án a nyugdíjáért ölt meg egy idős ügyvédet Sámsonkertben

 A bíróság tényállása szerint a 72 éves sértett, dr. O. János visszavonultan élt Sámsonkerti házában. A környéken köztudomású volt, hogy egykori ügyvédként magas nyugdíja van, továbbá rendszeresen iszik. 
Miután sokszor volt ittas, a közelben élő, bűncselekményekből élő csavargók prédájává vált. Többször jártak házában tolvajok, sok mindent elvittek tőle, de ő ezt állapota miatt nem tudta meggátolni. 
2013. augusztus 20-án V. János és N. Sándor – ismeretlen társukkal – különböző értékek és a nyugdíja megszerzése miatt mentek dr. O. János házába. N. Sándor, aki korábban már többször járt a sértett házában, arra számítottak, hogy a férfit leittasodva találják, így észrevétlenül be tudnak osonni. A két vádlott a kerítésen átugorva a nyitott ajtón ment be a házba. Az emeleten egy műanyag dobozban megtalálták a férfi nyugdíját, és a lépcsőn lefelé éppen készültek elhagyni a házat, amikor a földszinti mosóból eléjük lépett a házigazda. Hangosan szidta őket és próbálta visszaszerezni jogos tulajdonát. Dulakodtak, a vádlottak ököllel ütötték az idős férfit. Az udvaron a sértett egy akáckarót húzott ki a földből és azzal próbálta ütlegelni a betolakodókat. 
Az ismeretlen férfi azonban kicsavarta kezéből a karót és dr. O. János fejét, nyakát kezdte el ütni vele. A sértett a földre zuhant, a vádlottak pedig addig rúgták, amíg hörgő hangot nem hallatott. A sértett erősen vérzett, ezért az ismeretlen elkövető ráhúzta pólóját a fejére, egy dróttal rákötözte, és próbálta odébb húzni az udvaron, hogy az utcáról ne vegyék észre. Ez nem sikerült, így a támadók a haldoklót hátrahagyva elmenekültek. 
Kora délután az ebédet hordó nő fedezte fel a földön fekvő, mozdulatlan férfit, de az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.
Az ügyészség, az elsőrendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért, a másodrendű vádlott és védője pedig elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős-írja a népszava.
sakema 

És megint kik az elkövetők ? "

Gondolom a hír alapján ez nem meglepő, mivel két fiatalkorú "fiatalt " gyanúsít a rendőrség a Jászapátin elpusztult gólya ügyében. 

 foto/internet
A hétvégén találtak rá Jászapátin, a Damjanich utcai iskola udvarán egy agyonvert fehér gólyára. A fokozottan védett madarat egy helybéli állatvédő látta meg. 
"Vasárnap délután jártam arra akkor láttam meg a gólyát – mondta a Szoljon.hu-nak. – A madarat korábban is láttam már az iskola udvarán. Csigákat, bogarakat gyűjtögetett a területen. 
Sajnos az intézmény udvarára akkor is be tudnak menni egy sérült kerítésen illetéktelenek, amikor nincs tanítás – tette hozzá. – Korábban láttam, hogy zavarják, hajtják a madarat, de szerencsére mindig el tudott menekülni. 
Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy most nem volt szerencséje a gólyának. A focipályára kerítésen keresztül rendszeresen beugráló „horda” – nem tudom más jelzővel illetni őket – valószínű eltalálhatta egy focilabdával, majd a kábult, magatehetetlen madarat szó szerint agyonverték." 

A bejelentés után a helyi rendőrök azonnal a helyszínre mentek és adatokat gyűjtöttek. A beszerzett információk alapján a Jászapáti Rendőrőrs eljárást indított természetkárosítás bűntett és állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. 
Az ügyet szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A nyomozók és munkatársaik egy nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a madarat bántalmazó két 15 éves "fiatalt ". A helyi fiatalok elismerték a bűncselekmény elkövetését. 
Szerk;Posta S.