Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 17., kedd

Kiürült a "demokratikus" eszköztár !

 Kísért a múlt !

(1948. évi 33. trv. kimondta a nem állami iskolák államosítását. Ezzel az iskola fenntartója kizárólag az állam lett. Az ország közoktatás-politikáját a párt központjának e célból szervezett osztálya irányította. 
A politikai célok határozták meg az oktatás, nevelés ügyét. 1950-ben új tantervek léptek életbe, melyek a marxizmus-leninizmus ideológiáját sugározták. Az iskolákba csak az állami kiadású tankönyvből lehetett tanítani.  
Forrás :sulinet.hu)


Döntöttek: minden iskolát államosítanak és marad a Klik ! 
 
A kedden ismertetett tervek szerint Klebelsberg Központ néven marad a Klik és 56 tankerületi központ is lesz, de semmilyen iskola nem maradhat az önkormányzatoknál, mert a kormány szerint ez okozott problémákat. Az igazgatóknak csak egyetértési joga lesz a tanárok kinevezésében. 

Az állam lesz a közoktatási intézmények működtetője és fenntartója az Országgyűlésnek kedden benyújtandó törvényjavaslat értelmében. Sipos Imre a köznevelési kerekasztal keddi budapesti ülése után közölte: egyértelmű felelősségi viszonyokat kell biztosítani, ezt szolgálják a változtatások.
A köznevelési helyettes államtitkár hangsúlyozta: a kerekasztal ülésén konszenzus volt arról, hogy a vegyes fenntartás nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, kiegyensúlyozott működést kell biztosítani az iskoláknak, és hogy ne fordulhassanak elő olyan technikai problémák, hogy azon kell vitatkozni, ki veszi a krétát, vagy a szivacsot. A legtöbb elégedetlenség gócpontja értékelése szerint ez a vegyes rendszer volt - jelentette ki. 
Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője kérdésre elmondta, hogy jelenleg az önkormányzatok működtetik az intézmények 55 százalékát, és az állam a működtető közel 45 százalékuknál. Előbbi 2851, utóbbi 2303 intézményt jelent, ugyanakkor a nagyobb létszámú iskolák az önkormányzatoknál vannak. Az állami működtetéshez szükséges források tervezése zajlik, ez a jövő évi költségvetésben külön soron jelenik majd meg. forrás
sakema

Még,még,még...semmi nem elég...!

Megközelítheti az egymilliárd forintot az április óta élesben működő szupertraffipaxok képei nyomán kiszabott bírság. (Ezek szerint sikerült a tervet teljesíteni, így hamar megtérül a befektetés ! Magyarország ebben is jobban teljesít és még mondja valaki, hogy ez nem a pénzbehajtásról szól, annak is a legkönnyebb formájáról.-a szerk.)
A fix traffipaxok naponta egymillió autót ellenőriznek, ehhez képest az egy hónap alatt rögzített szabályszegések száma kisebb volt annál, mint amire a rendőrség számított. (?)  A szabálysértések miatt az eljárások folyamatban vannak, ezért nincs még pontos adat arról, hogy mekkorára rúg a bírságok összege. 
(Bár a technika mai állása szerint akkor is a hó zárása után percekkel lehívhatónak kell lennie a statisztikának, azaz a végösszeg már május 1-én meg kellett hogy legyen. Hacsaknem .... a 29 ezerből ki kell még szűrni azt a rengeteg Octaviát, Passatot, meg egyéb csókosokat, stb, melyek láthatóan minisztériumi, magas hivatali autók és ezért valószínűleg nem büntethetők! Mert a "törvény előtt mindenki egyenlő", de ugye vannak egyenlőbbek !)

"A kamerák egy hónap alatt
  • 29 ezer gyorshajtást rögzítettek,
  • 116 esetben a biztonsági öv be nem csatolása miatt szabnak ki bírságot,
  • 68 autós az autópályák leállósávjában haladt,
  • 27 pedig piroson hajtott át "
- értesült a Világgazdaság az Országos Rendőr-főkapitányság illetékeseitől.
Szerk;Posta S.