Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 31., kedd

Fizetni kell a TV2 és az RTL-ért is !

"Az elmúlt években a médiapiac jelentős átalakuláson ment át: a digitális átállás és a fragmentáció következtében a csak reklámbevételre alapuló üzleti modell a televíziózásban a világ számos országában, így Magyarországon is megváltozott. A nemrégiben életbe lépett rendelet lehetővé teszi, hogy a helyi tartalmat legnagyobb mennyiségben sugárzó kereskedelmi médiaszolgáltatók alkalmazkodhassanak a megváltozott piaci körülményekhez" - jelezte az RTL.

 A törvény értelmében az RTL Klub a digitális átállás óta már kérhetett volna műsordíjat, de a rendelet eddig váratott magára. Fontos megjegyezni, hogy minden televíziós előfizetéssel rendelkező néző eddig is fizetett az RTL Klubért, hiszen a csomagoknak része volt, csak a díjból eddig a csatorna nem részesült semmilyen formában- jelezte az RTL.

Hogy emelkedik-e a fogyasztói díj?
Azt minden szolgáltató a saját üzletpolitikája alapján dönti el, hogy a műsordíjat átterheli-e az előfizetőre, vagy nem. Az RTL Klub műsordíjának megállapításakor figyelembe vették az előfizetők és a műsorterjesztők érdekeit is, és olyan árazást vezettek be, amely szerintük minden műsorterjesztő számára kigazdálkodható - közölte a tévétársaság.
Az RTL-csoport közlése szerint a műsoruk SD-adásának továbbítása listaáron 150 forintjába kerül majd a szolgáltatóknak, havonta, előfizetőnként. Ha a szolgáltató korán leszerződik az RTL-lel hosszú távra, az ár 135 forint lehet havonta. (origo.hu forrás)
Barta P.

Ismét mentőst bántalmaztak !

Na vajon ki ?
Mindszent - "Egy 14 éves "fiú" fejelt le egy mentőst szolgálat közben Mindszenten, és információink szerint egy intézkedő rendőrt pedig megharapott. (!) Büntetőeljárás indult ellene. Máriusz családja másképp emlékszik a történtekre."-írja a délmagyar.hu

 Valóban megtámadtak egy közfeladatot ellátó mentődolgozót péntek éjjel, írta megkeresésünkre Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél- alföldi Regionális Mentőszervezet regionális igazgatója.
Zentay Attila hozzátette, bajtársa nem szenvedett súlyos sérülést, az események feldolgozásához az intézményi pszichiáter segítségét sem kérte. Zentay hozzátette: az esetet mélységesen elítéli. 
A helyszínen rendőri intézkedés történt, hivatalból az Országos Mentőszolgálat feljelentést tett. Úgy véli, a munkatársát ért fizikai és lelki atrocitás nem megengedhető, a mentés biztonsága is veszélybe kerülhet.

Mivel az ügy vizsgálata tart, így Zentay Attila több információt nem adott, és ahhoz sem járult hozzá, hogy kollégája nyilatkozzon lapunknak.
(Talán érdemes lenne alkalmazni az OMSZ-nál is, "speciális riasztásoknál" a fenti képen látható -az amerikai hadseregnél rendszeresített- mentőgépkocsit. Lehetséges, hogy kevesebb lenne a támadás a mentősök ellen...-a szerk.)
Szerk;Posta S.