Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 2., csütörtök

A törvény nem mindenkire vonatkozik ?

A Demokratikus Koalíció szerint a debreceni fideszes városvezetés lézerblokkolókkal felszerelt autókkal közlekedik. Kínos a politikusok számára, hogy fotókkal bizonyítják.


A párt a közleményében azt írja, három önkormányzati, kizárólag a polgármester és az alpolgármesterek által használatos autóra szerelt szerkezetek teljesen úgy néznek ki, mint a Lázár János „lézerblokkolós” botrányában már megismert berendezések.
 A beszerelt lézerblokkolókat látva, a törvényességi kérdések mellett – ma már törvény tiltja a sebességmérők blokkolását – adott egy morális kérdés is. 
Miként irányíthatják egy ország, egy város társadalmát azok, akik a törvény szándékolt átlépését – legyen az milliárdos korrupció vagy „csak” lézerblokkolók használata – napi gyakorlatként, a Fidesz politikai privilégiumaként kezelik?-írja Varga Zoltán a Demokratikus Koalíció debreceni önkormányzati képviselője közleményébe !
Követeli, hogy a lézerblokkolókat azonnal szereljék le, és a botrányban érintett fideszes politikusok – polgármester és alpolgármesterek – fizessék be az önkormányzat számlájára a készülékek be- és kiszerelési díját. A DK azt is tudni akarja, hogy ki adott utasítást, engedélyt a debreceni önkormányzat tulajdonába lévő gépkocsik lézerblokkolóval való felszerelésére ?
ATV forrás
Szerk;Posta S.

Ilyen adóemelést még nem látott az ország !

Ha netán túl olcsó lenne a benzin, nehogy már jobban járjon az autós !

Ha 50 dollár alatt lesz a világpiacon a kőolaj hordójának ára, akkor literenként 120 forintról 125 forintra emelkedik a jövedéki adó  – erről rendelkezik a 2017-es adócsomag módosítása, amit a törvényalkotási bizottság fogalmazott meg, –de ez ügyesen elvolt rejtve az adócsomagban– szúrta ki a Portfolió.

A javaslat így kerül majd a parlament elé, várhatóan megszavazzák. (Korábban ezt úgy sikerült belerakni egy módosítóba, hogy egyszer 40, máshol pedig 50 dolláros határt állapított meg a javaslat.)
A Brent kőolaj egyébként most pont 49 dollárnál van. Ma épp esett, mivel az OPEC nem tudott megállapodni a termelés korlátozásában.
Magyarország ugye egyre jobban teljesít...adóbehajtásban !
Szerk;Posta S.

Humor és valóság, vagy fordítva ?

Youtube forrás
Barta P.