Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 6., hétfő

Ez ma Magyarország ? Szinte hihetetlen....

A Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyerte a dunaújvárosi időközi választást. A város 4-es körzetében azért volt szükség a referendumra, mert a 2014-es voksoláson fölényesen nyerő kormánypárti önkormányzati képviselőt, Gál Rolandot emberöléssel gyanúsítják, s így lemondott posztjáról. A kampány során a kormány- és az ellenzéki pártok vezetői is ellátogattak Dunaújvárosba.

nol.hu munkatársai vasárnap a helyszínen igyekeztek szóra bírni az urnához járuló lakosokat. Tanulságos miniinterjúk születtek:
 "A fideszesek házról házra jártak, és engem meggyőztek, hogy továbbra is rájuk szavazzak. Kaptam két tollat is tőlük. Szépen fognak, értek hozzá, valaha írószerboltban dolgoztam" - mesélte a 72 esztendős, nyugdíjas kereskedő, Marika.
"Mi a Fideszt szeretjük. Mondják, hogy a Fidesz lopott! De hát eddig mindegyik párt lopott!" -Három idős asszony véleménye...
 Egy 61 éves férfi így indokolta, feleségével miért szavaznak mindig Orbánra:
" Nem tudom. Azt se tudom, hogy mit ígért az Orbán, amikor itt volt, meg azt se, mit akarnak a szocik. Nem érdekel az elcseszett közvilágítás se, csak az érdekel, hogy a Fidesz nyerjen."

Volt olyan is, akit a fideszes jelölt elegáns öltözete győzött meg:
"Nem tudok róla semmit, csak látom, hogy jó megjelenésű..."
Szerk;Posta S.

Becsapva érzik magukat  a pedagógusok !

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint az önkormányzatokat meglepetésszerűen érte az iskolák működtetésének elvonása, és kérdéses, hogy ezt a feladatot a tankerületek hogyan fogják megoldani. Galló Istvánné pedagógusnap alkalmából az MTI-nek nyilatkozva köszönetét tolmácsolta a pedagógusoknak, oktatást segítő dolgozóknak, kiemelve, munkájuk elengedhetetlen.

 A szakszervezeti vezető elmondta: a köznevelési törvény most benyújtott módosításából több olyan pont is kimaradt, amelyekről a tárgyalásokon egyeztettek, és úgy tűnt, az álláspontok közeledtek.
Megjegyezte: az általuk megfogalmazott 25 pontból legalább 20-at szerepeltetni kellett volna a vonatkozó kormányrendeletben, de ez sem történt meg. Így nem kerültek bele a kollektív szerződés bizonyos pontjai sem. 
 Amikor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átszervezéséről tárgyaltak és az intézményvezetők önálló gazdálkodási jogkörét, a munkáltatói jogkört kérték vissza, akkor szó sem volt arról, hogy januártól újabb feladatot von magához a Klik – közölte az érdekvédő, hozzátéve: ez meglepetésszerűen érte az önkormányzatokat, információi alapján ugyanis nem volt előzetes egyeztetés.
 A szakszervezeti vezető elmondta, a napokban az országot járva több pedagógusnapi önkormányzati ünnepségen vett részt, ahol azonban a Klik tankerületi képviselője nem volt jelen. Galló Istvánné szerint ez "üzenetértékű, és igen szomorú". A részletes írás itt olvasható !

 (Nem lehet toldozgatni-foltozgatni a "megállapodást" látszik, hogy nem enged a kormány. Ha változást akarnak (nemcsak) a pedagógusok, akkor az csak valami más módszerrel lehet megoldani ! 
Nincs értelme  azon vitatkozni, hogy miért nem felkészültek a diákok, miért nincs oktatási eredményesség ! Semmi értelme, ha már most látható a fő oka !
Lassan vége a tanévnek és jön a nyár, de lesz még az idén is   szeptember ! Akkor majd ellehet dönteni, hogy hogyan kezdődjön -vagy nem- az új tanév ,-a szerk.)
Barta P.