Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 14., kedd

Olvasói levél a csalásról !

" Tisztelt szerkesztők !

 Az UEFA módszer (amiről korábban itt írtunk-a szerk.) nem új dolog, hiszen azt már a magyarok is alkalmazták korábban. Az idősebb korosztály talán még emlékszik rá, hogy a hetvenes években, új autóhoz csak 5-10 éves várakozás után lehetett hozzájutni. 
Akkor a Merkur nevű cégen keresztül volt még lehetőség az állami vállalatok által leadott pár éves autókra szert tenni. Így volt ez Debrecenben is.

Ez sokszor nem volt egyszerű dolog, mert a "bennfentesek" már jó előre tudták, hogy melyik leadott autót érdemes  megvenni az állapota miatt, mivel ezek aránylag olcsón jól lenyomott áron voltak meghirdetve.
És a csóró vásárló ha ilyen autóhoz akart hozzájutni, bizony előre le kellet tenni a jattot ami esetenként akár ötezer forint is volt.
Ez akkor bizony egy nagyon jó havi fizetésnek felelt meg, hiszen egy 1200-az Zsiguli -ma már Ladának ismerjük- 80.000 forint volt újonnan !
De ez még nem volt elég, mert ha több jelentkező volt -és bizony sokszor volt- akkor egy meghatározott napon sorsolást tartottak. 
Ez úgy ment, hogy le kellett adni a személyi igazolványt és ahány jelentkező volt, annyi pingpong labdát tettek egy zárt dobozba amely között egy piros volt. Ez volt a nyerő ! A piros labdát a sorsolás napján az irodában betették a jégszekrénybe és csak a sorsoláskor vegyítették a többi közzé, ezt is az irodában !
A sorsolás pedig úgy volt megrendezve, hogy akinek "nyerni kellett" annak vinni kellett két-három ismerőst akiket elsőnek szólítottak, ők kamuból húztak a dobozból  és akkor a "nyerő" személy következett aki kitapintotta a hideg piros labdát és a "sorsolás eldőlt."
Ilyen volt a korrupció annak idején.

Én nem sírom vissza azokat az időket, mert az sem volt jó, de akkor nem kellett rettegni, hogy jaj holnap lesz e munkám, vagy mit fogok holnap enni. Akkor még ismert volt a KMK és aki nem dolgozott büntetésre számíthatott. 
A cigány is dolgozott és nem a gyerekcsinálásból élt, mint manapság. Igaz "nyugatra" csak nagyon indokolt esetben lehetett utazni de akkor is nagyon átvilágították az embert, nem volt ez a nagy "szabadság".
Akkor lett volna miből utazni, de nem lehetett, most lehetne utazni csak most már nincs miből.
Elnézést kérek, de lehet nagyon elkalandoztam, de az én koromban azt hiszem ez már megengedett.
Üdvözlettel, olvasójuk R. Gábor. " 
Köszönjük a levelet !
Barta P.

Csaltak az UEFA sorsoláson ?

A korábbi FIFA-elnök Sepp Blatter a La Nacion argentin lapnak adott interjúban elárulta, hogy az egyik európai kupa sorsolását az UEFA bizony irányította !
„Lehet csalni egy sorsolásnál úgy, hogy közben milliók nézik élőben a tévében?” - kérdezték Blattert, aki nem kertelt a válaszadásnál.

„Igen, és a saját szememmel láttam, ahogy az egyik európai kupa sorsolásánál csaltak, méghozzá egy olasz csapatnak. 
Nem kell hozzá nagy trükk, beteszik a sorsolás előtt a golyókat a fagyasztóba, majd a sorsolásnál megtapogatják őket. 
A FIFA-nál ez soha nem fordult elő, én soha nem sorsoltam, és nálunk soha nem tapogatták a golyókat. Máshol ez előfordult” – mondta Blatter, aki 1998 és 2016 között vezette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget.
Ugyanebben az interjúban újra leszögezte: nem volt korrupt, és az ellene felhozott vádak mind hamisak.
(origo forrás )
Barta P.

Vigyázz az online számlák megnyitásánál !

A számítógépen lévő fájlokat elérhetetlenné tévő vírust terjesztenek azok a kamu számlák, melyekről úgy tűnik, az áramszolgáltató küldte őket !
A furcsa módszer már két európai országban is feltűnt, a szakértők szerint hozzánk is hamarosan elérhet.
Néhány nappal ezelőtt igen szokatlan módon terjesztett vírusról szereztek tudomást a Panda Security szakemberei.

Az egyik spanyol áramszolgáltató egy új átverési módszerről értesítette őket: ismeretlenek a szolgáltató nevében hamis áramszámlákat küldtek ki, melyben a zsarolóvírusok egy új, agresszív variánsa fertőzi meg az illető számítógépét rendszert, majd váltságdíjat követelnek az ellopott információk visszaszolgáltatásáért cserébe.
Az elmúlt órákban a Panda Security kutatói azt is felderítették, hogy a vírusírók országot ugrottak, és már a lengyel PGE elektromos művek hamis e-számlái is vírust terjesztenek.
A bűnözők a manapság egyre terjedő Locky nevű kártevő egy variánsát használják. Ami különlegessé teszi az esetet, az az, hogy áramszámlába csomagolják a vírust. Egyre többen kapnak elektronikus formában számlát a különféle szolgáltatóktól, és ha egy váratlan számlának tűnő emailt kap az ember, azt még az óvatosabb felhasználók is gyakran megnyitják.
A Panda Security szakemberei szerint a következő napokban akár Magyarországot is elérheti a fertőzés, ezért is fontos megérteni a fenyegetés súlyosságát, és megtenni a megfelelő lépéseket a megelőzésre – a minimum a lehető legfrissebb operációs rendszer, rajta pedig valamelyik hatékony vírusirtó program.
A választékról itt tájékozódhatsz !
Barta P.

Ennyire jól megy nekünk !?

A kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztosnak nevezték ki Révész Máriuszt - vette észre a 444.hu a Magyar Közlönyben.

 fotó/444.hu

Révész feladata lesz a kisvasutak, a magyarországí sípályák, a vitorlázás és az aktív táborozás fejlesztésével és népszerűsítésével is foglalkozni. (Természetesen államtitkári illetmény illeti meg, ami jelenleg kb. 1.200.000 Ft+sofőr autóval és még sok mindenféle kiváltság.- a szerk.)
És természetesen egy öt fős titkárság is "segíti a munkáját ". Ezen kívül a kerékpárutak és a szabadtéri sportparkok fejlesztése, valamint az országos tömegsport-sorozatok koordinálása lesz a feladata ,-olvasható a 444.hu oldalán.
Szerk;Posta S.