Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 16., csütörtök

Te hiszel a reinkarnációban ?

A reinkarnációban sokan nem hisznek, ám még őket is gondolkodóba ejtheti, ha meghallják, hogy egy kisgyerek úgy beszél az előző életéről, mintha az természetes dolog lenne. Az ilyen történek legtöbbször nagyon meglepőek, sőt, egyenesen ijesztőek.
A reinkarnációval éppen ezért a tudomány emberei is foglalkoznak, így például Trutz Hardo, német terapeuta, aki kifejezetten a gyerekek előző életét kutatja. Ő volt az, aki megosztotta a világgal annak a 3 éves kisfiúnak az esetét, amit Dr. Eli Lasch írt le.

A gyerek a Szíria és Izrael közös határánál élt, és a drúz etnikai csoporthoz tartózott, tehát a kultúrájából adódóan hitt a reinkarnációban. A kisfiú egyszer az időseknek mesélte el, hogy pontosan emlékszik arra, hogy az előző életében meggyilkolták.
Lasch külön hangsúlyozta, hogy a kisfiú fején egy hosszú, vörös anyajegy volt látható, ami azért fontos, mert a drúzok hite szerint az anyajegyek arra utalnak, hogy az illető halálos sebet kapott az előző életében.
A kisfiú annyira élénken emlékezett a korábbi életére, hogy egyrészt elárulta, hogy baltával ölték meg, másrészt elvezette a felnőtteket arra a helyre, ahol élt, elmondta, hogy kik ismerősek a számára, és megnevezte a gyilkosát.
A még életben lévő tettes arcából minden vér kifutott, amikor a gyerek elmondta, hogy előző életében szomszédok voltak, és az illető akkor ölte meg a baltával, amikor valamin összevesztek. A kisfiú hozzátette, hogy tudja, hogy hova temette el a holttestet.
A gyerek először elvezette a rendőrséget a helyszínre, ahol egy rakás kő alól előkerült a test, és a megrongálódott koponya, majd azt mutatta meg, hogy hol van a gyilkos szerszám. A tettes ezek után elismerte, hogy ő ölt.
Forrás; bizzarium.com
Barta P.

Az "igazságszolgáltatás" csodája !

Új ítélet született annak az öt fiúnak az ügyében, akik a vád szerint megerőszakoltak egy 14 éves lányt még 2013 augusztusában, tettükről pedig felvételeket készítettek, amelyeket többekkel is megosztottak.  !

Az elsőfokú ítéletben mindegyik fiatal letöltendő börtönbüntetést kapott, (a 16. életévüket betöltött első-, a másod- és ötödrendű vádlottat akkor négy év, míg az ennél fiatalabb harmad- és negyedrendű vádlott három év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélték) de a keddi jogerős ítéletben az összes vádlottnak felfüggesztettre enyhítették az ítéletét.
A bíró az elkövetők esetében kamaszos kíváncsiságról, az áldozatnál meggondolatlan magatartásáról beszélt.
 Letöltendő börtönről felfüggesztett fogházra enyhítették az ítéletét kedden annak az öt nyíregyházi fiúnak, akik szexuálisan molesztáltak és közben levideóztak egy magatehetetlen, 14 éves lányt. Az áldozat meggondolatlan volt és az elkövetők is, hangzott el a Debreceni Ítélőtáblán. 
A bíró azzal bocsátotta el a jó családból jövő, ígéretes jövő előtt álló fiúkat, hogy tekintsék ezt utolsó figyelmeztetésnek. (?)

 Az indoklásban elhangzott, hogy a bírói gyakorlat enyhítő körülményként szokta értékelni a sértett meggondolatlan magatartását (?)...

Még, még, még, ennyi nem elég !

Új tulaj, új bevételi forrás !

A digitális átállásról szóló törvény módosításával tavaly június 30-án határozott úgy a parlament, hogy nem szedhetnek műsordíjat a legnagyobb televíziós médiaszolgáltatók addig, amíg annak szabályait nem rendezi külön kormányrendelet. A benyújtó fejlesztési tárca akkori közlése szerint ezzel nőhet az ingyenesen fogható csatornák száma.
A programdíj későbbi bevezetése azonban nem volt kérdéses, csak az időzítés. 
Már korábban is több cikk jelent meg arról, hogy a társaságoknak jelentős bevételt jelentő intézkedés bevezetésével csak arra várnak, hogy a TV2 tulajdonlásának kérdése megoldódjon; miután Andy Vajna kormánybiztos az állami bankok jelentős hitelnyújtásának köszönhetően (melyből a vásárlás mellett az üzemeltetésre is jutott forrás) megszerezhette és "áthangolhatta" a csatornát, már csak az volt kérdéses, hogy az extra bevételből kigolyózzák-e valahogy az RTL Klubot. 
Végül nem készült trükkös szabályozás, mindkét kereskedelmi csatorna részesedhet a milliárdos bevételből.
A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség tiltakozó levelet írt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak az RTL Klub és a TV2 tervezett díjszedése miatt, mivel szerintük az általános szerződési feltételek diszkriminatívak, és sértik a hírközlési területen általánosan elvárt versenysemlegességet, valamint nem felelnek meg számos törvényi és más jogszabályi előírásoknak sem !
A szövetség ezért törvényességi felülvizsgálati eljárást kezdeményezett az NMHH-nál.
Szerk;Posta S.