Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 21., kedd

A velünk élő múlt...

A film a média által mélyen elhallgatott folyamatokat tárja a nyilvánosság elé, melyet egyetlen eddigi hatalom se szeretett volna, ha nyilvánosságra kerül. 
A 89.-es események  -szándékosan nem rendszerváltás- után az állami vállalatok a magyar nemzet közös vagyonát képezték. 
A privatizációnak nevezett vállalati átalakítást és magánkézbe adást a társadalom számára egy jobb jövőt hozó folyamatnak volt beállítva a nemzet számára. 
A film ezeket a történelmi mozgatórugókat és a visszaéléseket is megmutatja a teljesség igénye nélkül.
 A videó indítás után-a szerver miatt- pár másodperc után indul ! Türelem...

Szerk;Posta S.

Cigányok egymás közt...

Megpofozták Gáspár Győzőt !

 Győzike örül...na nem a pofonnak. 
Öt év után végre visszakaphatja a millióit Gáspár Győző! Még 2011-ben adott kölcsön egy barátjának ötmillió forintot, aki abból csak hármat fizetett vissza. A maradék miatt indított pert Győzike, aki a kamatokkal együtt már több, mint 3,5 milliót követelhet jogosan az ismerősétől.
(Akkor most már kifizethetné az adótartozásának legalább egy részét !- a szerk.)
 Miután kihirdették az ítéletet, szerinte hihetetlen dolog történt ! Az alperes anyja megverte Gáspárt.
"Ilyen még nem történt velem. Miután kijöttem, a bíróságról az anyja itt várt és megütött. Az anyámat meg halálba átkozta"...írja a blikk.
Szerk;Posta S.

Sikerült...

...elkészíteni a világon először a  Kaliforniai Egyetem kutatóinak egy olyan mikrochipet, amely ami ezer darab különálló, programozható magból áll. A megoldás meglepően energiatakarékos.


A processzort KiloCore névre keresztelték a kutatók, aminek már a neve is elárulja, hogy ezer magot tartalmaz. A lapka 1,78 trillió műveletet kezel másodpercenként, és 621 tranzisztor van benne.
 Az ezernyi mag mindegyike különálló és önállóan programozható, ezért használaton kívül képesek lekapcsolni. Ennek köszönhetően mindössze 0,7 wattnyi energiát igényel a mikrochip működtetése - ezt azt jelenti, hogy körülbelül egy egyszerű ceruzaelem erejével is beéri.
A gyártást az IBM kivitelezte az egyetem számára, amelyet valószínűleg nem látunk tömeggyártásban, mivel az egyedi készüléket, a kutatók saját használatra készítették. Titkosított adatok visszafejtéséhez, tudományos adatok feldolgozásához és videók kódolásához használják majd. 
Forráshír itt
Barta P.