Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 28., kedd

Meghalt Bud Spencer !

86 éves korában elhunyt minden idők egyik leghíresebb olasz színésze, a Bud Spencerként világhírűvé vált Carlo Pedersoli – közölte a Pedersoli család Bud Spencer hivatalos Facebook-oldalán.


A halálának okai egyelőre nem ismertek, de azt tudni lehetett, hogy egy ideje már keringési problémákkal küzdött.
Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz úszó, vízilabdázó, színész, akit leginkább a Piedone-filmekből, spagettiwesternekből és a Terence Hill-lel közös filmjeiből ismernek. Az első olasz úszó, aki 100 m-es gyorsúszásban egy perc alatti eredményt ért el.
1929. október 31-én született Nápolyban. Apjának volt egy gyára Rómában, így a család gazdag volt, de mindenüket elvesztették, amikor 1943-ban a szövetségesek lebombáztak egy lőszerrel megrakott hajót, ami a gyár előtt állt.
 2010-ben életműdíjat kapott a legrangosabb olasz filmes díjátadón, az olasz Oscarnak megfelelő David di Donatello-gálán.
sakema

Két dudás egy csárdában...

Elbocsátja dolgozóinak többségét a nyíregyházi dohányfeldolgozó, a Universal Leaf Tobacco (ULT) Magyarország Zrt., mivel a továbbiakban más országokban fogják erjeszteni, szakkifejezéssel élve fermentálni a hazánkban termelt dohányt – mondta a Magyar Nemzetnek Bittner Imre, a részvénytársaság vezérigazgatója.

A vállalatnak 52 állandó munkatársa van, továbbá 150 szezonális dolgozót foglalkoztat. Bittner azt is közölte, hogy az egyeztetéseket a jövő héten kezdik meg az üzemi tanáccsal, ezeket követően tájékoztatják majd a döntésről az érintetteket és a munkaügyi központot.
Az átszervezést Bittner Imre európai és magyarországi piaci okokkal indokolta. Megemlítette, hogy próbáltak segítséget kérni a kormánytól a tevékenység folytatásához, de nem jutottak semmilyen eredményre, miközben az elmúlt két-három évben folyamatosan nőttek az eladatlan készleteik.

A nyíregyházi üzem leállása után már csak egy működő erjesztő marad Magyarországon, mégpedig a szolnoki, amelynek működtetője, a Dofer Zrt. a Continental Dohányipari Csoporthoz tartozik.
A családi tulajdonban lévő cégbirodalom tulajdonos-elnöke az ország 98. leggazdagabb emberének tartott Sánta János, Lázár János kancelláriaminiszter „jó ismerőse” - fogalmazott a beszámoló.
Szerk;Posta S.