Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 1., péntek

Blöff, blöff és blöff: mondaná Matolcsy... ?

...vagy mégsem ? Ugyanis a közmondás szerint: "nem zörög a haraszt..." !

Több értékes földterületet és az azok után járó több milliós támogatásokat sem vallotta be vagyonnyilatkozatában Tasó László államtitkár - írja a Direkt36.
Tasó 12 éve ül a parlamentben, pályafutása nagy részét azonban Nyíradony polgármestereként töltötte. Ebben az időszakban több ingatlant is megszerzett a környéken, egy részüket stratégiai fontosságú helyeken.
 
Az egyik épp a Nyíradony határában hamarosan induló  ipari parki fejlesztés területének kellős közepén fekszik. A földek értékét az is növeli, hogy az önkormányzat belterületté minősítette őket, legalább egy esetben személyesen Tasó kérésére - írja a portál.
 
Tasó az érintett ingatlanok közül többet is éveken át kihagyott a vagyonnyilatkozataiból, de volt olyan is, melyről sorozatosan hamis adatokat közölt. Emellett hiányosan tüntette fel a birtokai után kapott állami támogatásokat is, nagyjából 3 millió forintról feledkezett meg.
Szerk;Posta S. 

Július 2.-án lesz a "másság" felvonulás napja !

"Az idén rekordszámú nagykövetség állt ki a Budapest Pride mellett, már 31-en támogatják a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) közösségeket és a Budapest Pride felvonulást", írta a Facebookon a Budapest Pride.
A 31 ország magyarországi nagykövetsége egy közös, támogató közleményben azt írták:
"Elutasítjuk és elítéljük az erőszak és a diszkrimináció minden formáját, amelyet az emberek szexuális orientációja és nemi azonossága miatt követnek el bárhol a világon."
A közleményben az olvasható, remélik, hogy a magyar emberek "tisztelettel viselkednek" majd a Pride ideje alatt, és "a magyar hatóságok eltökéltek az irányba, hogy megakadályozzák a szélsőséges nézeteket valló csoportok rendbontását".
A huszonegyedik alkalommal megrendezett fesztivál fő eseménye, a felvonulás július másodikán, szombaton  este lesz. Az eseménynek saját dala is van, a fesztivál részleteiről pedig a saját honlap és Facebook-oldal tájékoztat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Nem a "másság" a baj mert mindig is volt ilyen....Hanem az, hogy  "Új világrend" építői erőszakkal próbálják ezt rákényszeríteni a többségi normális társadalmakra....Ha meg nem tetszik náci, rasszista, diszkriminatív stb. vagy !
Egyik buzi sem volt eddig sem jogfosztott, sem megkülönböztetett azért mert buzi, nem érte, nem érhette sehol semmilyen hátrány ! Maximum a háta mögött összesúgtak. 

Ezek a fesztiválok nem a jogok érvényesítése miatt történnek, hanem azért, hogy ők valójában a normális berendezkedésű társadalom felett álló személyeknek képzelik magukat, akik külön jogokat követelnek a többségi társadalom rovására !
Ha jog érvényesítés lenne a cél nem vonulnának fel papi reverendával, Bibliával a kezükben -mint a korábbi Pride-on anno- és nem provokálnák a tradicionálisan konzervatív többséget...

Így ezek valójában egy "buzivagyokésnekemmindentlehet" felvonulás, amely csakis ellenségeskedést szül még azokban is, akiknek semmi gondja nem volt a melegekkel. 
A többségi társadalom ezek a cirkuszi buzik alapján ítéli meg a melegeket és lehet, hogy később ez probléma forrása lehet az elfogadás terén !-a szerk. )
Szerk;Posta S.

Újkori "Numerus Clausus" ?

Az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia 683 új tagot hívott meg soraiba hat hónappal azután, hogy bejelentette, 2020-ig megduplázza női és kisebbségekhez tartozó tagjainak számát.

A meghívottak között vannak a Saul fia című Oscar-díjas film alkotói is: Nemes Jeles László rendező-forgatókönyvíró, Zányi Tamás hangmérnök, Clara Royer forgatókönyvíró, valamint Erdély Mátyás operatőr. Nemes Jeles László két meghívást is kapott: egyiket rendezőként, a másikat forgatókönyvíróként, így egyike annak a 18 filmesnek, akiket több szakma is meghívott.
Nekik dönteniük kell, melyik tagozat ajánlatát fogadják el.
A meghívottak 46 százaléka nő, 41 százaléka kisebbségi, 59 országot képviselnek - olvasható az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) honlapján.
Ha mindenki elfogadja az ajánlatot, a tagság 27 százaléka lesz nő, 11 százaléka nem fehér. Az eddigi arány 25 és 8 százalék volt. 

Az idei meghívottak száma az eddigi legnagyobb, több mint a duplája a tavalyinak - mondta Cheryl Boone Isaacs, a filmakadémia elnöke. 
Kiemelte, hogy a testület évek óta igyekszik a főként fehér férfiakból álló tagságát sokszínűbbé tenni. A filmakadémia tagsága hosszú ideje vita tárgya Hollywoodban. 
Idén januárban ismét komoly feszültséget okozott, hogy már második éve csak fehér színészek kaptak Oscar-jelölést a színészi kategóriákban. A kormányzótanács ezért január 21-én rendkívüli ülést tartott, amelyen döntöttek arról, hogy nagyobb arányú női és kisebbségi tagság felé nyit az akadémia.
Szerk;Posta S. 

Mától hatályos az új Hírközlési Törvény !

Július elsején életbe lép az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény módosítása, amelyet egy korábbi uniós jogszabályhoz (2014/61/EU irányelv) igazítottak-igaz, kissé megkésve. 
Ez azt jelenti, hogy beindulhat a széles sávú internet hálózatok fejlesztése Magyarországon. Tehát mától a közművek kénytelenek lesznek átengedni oszlopaikat és csöveiket a szolgáltatóknak. Ha minden jól megy, még az árak is jobbak lesznek !

A törvény szerint mától "valamennyi közműszolgáltató köteles átengedni a széles sávú hálózat létesítésére alkalmas passzív infrastruktúráját széles sávú hálózatok létrehozására". 
Vagyis: szennyvízhálózatban, gázcsövek mentén és az áramszolgáltatók oszlopain is kötelező lesz helyet biztosítani a hírközlési szolgáltatóknak – szerepel a módosításban.


A közműszolgáltatók egyrészt kötelesek lesznek válaszolni az internetszolgáltatók olyan kérdéseire, mint hogy hol találhatók optikai kábelek és egyéb vezetékek bevezetésére alkalmas oszlopai, csatornái, csövei.  És ha rendelkezik ilyennel, azt köteles lesz átengedni. 
A felek közti kommunikációt szigorúan szabályozták, pontosan le van fektetve, hogy mit kell tartalmaznia az ajánlatnak, a megkeresést követően hány napon belül kell létrejönnie a megállapodásnak, és mely esetekben utasítható el az együttműködés.  (origo forrás)
Barta P.