Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 13., szerda

A kormány mindenkiről, mindent tudni akar !

A háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak jövőre új törzskartont kell kitölteniük.
  
Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár múlt héten azzal indokolta ezt, hogy nincsenek friss, pontos adatok a lakosság egészségi állapotáról, ám enélkül nem lehet korrekt népegészségügyi programokat működtetni.
A Népszabadságnak ugyanakkor egy adatvédelmi szakértő azt mondta, sérül az orvosi titoktartás, ha a háziorvosok engedelmeskednek a kormánynak, kitöltik betegeikről az új törzskartont. 
 
Alexin Zoltán felhívta a figyelmet, a beteg nem köteles adatokat szolgáltatni a törzskartonhoz, mert a személyhez kötődő érzékeny információk közlése önkéntes
válaszokat érdemes megfontolni, mert a törzskarton adattartalma nem marad titokban, abból országos felmérés készül, ha pedig az orvos a törzskartont továbbítja, már nem tart titkot.
Selmeczi Kamill, a Fakoosz – Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke azt mondta, hogy a törzskartonok kitöltése nekik is gondot jelent. 
Az űrlap az orvosi kérdések mellett lényegében egy szociológiai kérdéssort is tartalmaz, ami alkalmas a válaszadó teljes beazonosítására. 
Ha a beteg bizalmi alapon el is mondaná, miből és hogyan él, válasza nem tartozik egy harmadik személyre, egy statisztikusra, aki a kartonokról az adatokat begyűjti – mondta egy praktizáló háziorvos.
A nol.hu nyomán Szerk;Posta S.

Sikertörténet az "integrációról" !

A hamburgi Kurt-Tucholsky iskola tanávzáró ünnepélyén az egyik diák nem fogadta el az osztályfőnök kinyújtott kezét, helyette csuklóját nyújtotta a tanárnak, hogy azt megérintheti.
Később elmagyarázta, hogy nem akar senkit sem megbántani, de a vallása tiltja, hogy kezet fogjon egy nővel. A többi tanár azonban nem vette jó néven a visszautasítást: követelték, hogy küldjék haza a fiút. Az igazgató azonban nem tett eleget követelésüknek. írja a Daily Mail.

Ezután öt tanár felállt, majd a diákok, az említett fiú és a többi tanár heves vitázása alatt tüntetőleg kisétáltak az épületből.
Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen módon tiltakoztak a beilleszkedni nem hajlandó úgynevezett "menekültek" ellen a nyugati értékrendet képviselő európai oktatók. 
Egy berlini imám egy hasonló incidens miatt vette ki fiát egy helyi iskolából. Neki azt mondták az iskolában, hogy fiának kellene alkalmazkodnia a helyi szokásokhoz, de ezt ő természetesen nem így gondolja.
 A hamburgi közös kisétálás után a tanárok bejelentették: heten nem hajlandók részt venni az aznapi bálon.
Az igazgató hangot adott aggályainak, de nem tudta jobb belátásra bírni az oktatókat, (ezek szerint vannak még gerinces emberek Németországban !) az pedig eszébe sem jutott, hogy az európai szokásokra magasról tevő mohamedánokkal kellene elbeszélgetni... Szerinte ugyanis a diák nem viselkedett szélsőséges (?) módon. De mivel ez az első ilyen incidens, még nem tudják, hogyan kezeljék az efféle helyzeteket. Pedig nem nehéz a válasz...
Szerk;Posta S.

Gáspár Győző megint nem mondott igazat...

Ha valamihez nagyon ért Gáspár Győző, akkor az az önmarketing és a hírverés kétes igazságtartalmú hírekkel. (Amit az emberek manapság csak hazudozásnak neveznek, de ez talán a fajtajellegnek is betudható, tehát nem kellene komolyan venni-a szerk.)  
Így lett korábban Evelinnek milliárdos külföldi barátja, és így lesz esküvője is még idén

Minden jel szerint annyi történt, hogy az önfuttatás hazai nagymestere egy fotózást követően meglátta a kínálkozó lehetőséget, és "beismerte", idén lakodalom lesz a családban. 
Gáspár ráadásul azt is kijelentette, hogy lánya esküvője egyfajta RTL Klub-os visszatérés is lesz, hiszen a csatorna végig forgat majd a jeles napon.
Erről  Pécsi Norbert, az RTL kommunikációs vezetője így nyilatkozott: "Evelin esküvőjéről természetesen szeretnénk majd beszámolni az RTL Klub szóba jöhető felületein, mint például a Fókusz vagy a Story Extra. Külön műsorszám előkészítését vagy élő közvetítést nem tervezünk az esküvőről

Erről a Gáspár lány igy nyilatkozott: "Temetésem lesz, nem esküvőm! Nem érek rá ezzel foglalkozni !"
Összefoglalva tehát annyi történt, hogy Győző hatalmas sajtófelhajtást csapott egy ártatlan fotózásból, amire Evelint felkérték. De az egésznek nemhogy a fele, de még a negyede sem volt igaz...mondhatnánk azt, hogy Gáspár  megint, mint szinte mindig, hazudott !
A ripost nyomán
Szerk;Posta S.