Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 18., hétfő

"Azé', mer' cigányok vagyunk?"

Egy borsodi szórakozóhelyen a hétvégén érkezett  társaság , melynek tagjai sem viselkedésükkel, sem megjelenésükkel nem érték el a vendéglátóhely színvonalát, ezt az üzletvezető szóvá is tette nekik, és megkérte őket, hogy távozzanak. Ők erre a panaszkönyvet kérték, és a csatolt képen látható irományt produkálták.


 A "fordítás" így hangzik :
Dosa Kattolin
Bejőtnk ini Kolát És nem szolgóltoki
Mert cigányok vogyúnk
Külm ségett tesznek a cigányós a Magyar Köszöt

Ez ma a valóság a 21. században Magyarországon -és ők a jövő !
 Forrás;internet
Szerk;Posta S.

Készül az új KRESZ, lesz új vizsga is ?

Egyszerűbb lesz az új KRESZ, amely négy év után kerülhet végre bevezetésre, de lehet, hogy mindenkinek le kell belőle vizsgáznia, írja a Magyar Nemzet. Gyorsabban mehetnek majd a teherautók az autópályán.

 Egyszerűbbek és letisztultabbak lesznek az új KRESZ-szabályok, az átfogó módosítások befejezése csaknem négy éve húzódik már – írja hétfői számában a Magyar Nemzet és Magyar Hírlap
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy például olyan "kiegészítő előírások" hullhatnak ki a KRESZ-ből, mint a "gépkocsik hatósági elszállításának feltételei" és az ehhez hasonló, a gépjárművezetés szempontjából periférikus előírások, mivel ezeket a jövőben az önkormányzati szabályozás rögzítheti.

 A Magyar Nemzet arról ír, hogy lassan négy éve húzódik az átfogó KRESZ-módosítás befejezése. Kozma Péter közlekedési jogász szerint a késlekedés oka lehet, hogy 2014-ben az ORFK szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint az új törvény hatálybalépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia KRESZ-ből.  
Az autósoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk majd, ha vezetni akarnak a jövőben is – hangsúlyozta a közlekedési jogász.
Barta P.