Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 1., hétfő

Lecserélték Sebestyén Balázst egy napra

A ma  reggeli Morning Show-ba Vadon Jani és Rákóczi Feri mellé Kiss Ramóna ült be. 
Barátok közt színésznője rádiós műsorvezetőnek állt, ma ő helyettesítette Sebestyén Balázst a Morning Show-ban.

 Forrás: Morning Show

Közösségi oldalára már kora reggel kitett egy közös képet Vadon Janival és Rákóczi Ferivel, és arra kérte a rajongókat, hogy ha lehetőségük van, hallgassák a Class FM reggeli műsorát. 
Az adás vendége volt Gasztonyi Dániel mestersolymász, aki feleségével jelenleg nyolcvan ragadozó madárral él együtt. Oktatnak, tenyésztenek, és filmekhez is kölcsönzik madaraikat, a stúdióban velük pózoltak a műsorvezetők.
(Nem is lenne ezzel semmi baj, mikor egy rádióban női műsorvezetők tevékenykednek, mert hiszen ezek a műsorok egy reggeli könnyed szórakoztató jellegűek. A gond csak ott kezdődik, -és ez szerintem szinte minden kereskedelmi rádióra igaz- hogy ezen hölgy "műsorvezetők" az adás kilencven százalékát vihogással  szinte már erőltetett nevetgéléssel töltik ki !
 Bármilyen témát, bulvárt, vagy a zenei kívánságműsorok összekötő szövegeit is amolyan "vigyorgó" stílusban konferálnak fel !  
A folyamatos, erőltetetten sziporkázó "nekem olyan jó kedvem van" hangvétel egy idő után számomra szinte már elviselhetetlen ! Ilyenkor szoktam csatornát váltani, vagy kikapcsolni a rádiót.
Lehet én vagyok túlzottan érzékeny a jelen huszonegyedik századi rádiózás "divatjára"? 
Pedig annak idején  az LGT is azt mondta: "tilos rögtönözni, a leírt szöveg felolvasandó" ! De -mint sok minden másban is- megváltoztak a dolgok... -a szerk.)
Barta P.

Egy XX. századból való sajtóhír !

Egy 1905 májusi magyar sajtóhír szerint Belgiumban megtalálták a "tökéletes" választási szavazás formáját, amely nemcsak jog, hanem kötelesség is volt.

Ahogyan a korabeli sajtó fogalmazott :
"– Szavazni nem csak joga, de kötelessége is az állampolgárnak, ezért ha valaki nem járult az urnához, megbüntették. Huszonöt éves koruk után a nőtlen férfiak egy szavazattal rendelkeztek, a családos és özvegy emberek kettővel, a papok és más, tanult emberek három szavazatot adhattak le, így elkerülték, hogy az ostoba csőcselék primitív gondolkodása és igénye kapjon hangot a választási eredményben."
Felmerül a kérdés, vajon milyen  eredményt hozna egy ilyen szavazási rend a mai világban ?
Szerk;Posta S.