Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 5., péntek

Szombat hajnali egy órakor rajtol a Riói olimpia, de...

...nagyon kell vigyáznia annak, aki a riói olimpián elhagyja az elkerített verseny- vagy szálláshelyeket, de akkor is komoly problémák adódhatnak, amikor a kinti szurkolók, delegáltak, újságírók egyik helyszínről a másikra sietnek. A brazil O Globo televízió egyik munkatársa további részleteket közölt arról a múlt vasárnap történt riói rablótámadásról, amelynek a közelében voltak az MTVA munkatársai is. 


A repülőtérről a város felé tartó úton egy három kilométer hosszú alagúton is át kell haladnia annak, aki Rio de Janeiróba érkezik, itt történt a rablótámadás. 
Az autós sor elején, keresztben megállt egy motorosbanda, fegyvert kaptak elő, mire mindenki kiszállt az autójából, és fejvesztve menekülni kezdett az ellenkező irányba. Pánikhangulat tört ki. Mindeközben a banditák a levegőbe lövöldöztek, hogy még jobban ráijesszenek az emberekre. A motorosok ezek után több autót kifosztottak. A helyszínre kommandósok érkeztek, de akkorra a bűnözők már elmenekültek. 
Az O Globo több delegációtaggal is beszélt, és tőlük egyéb rémes történetekre is fény derült. Kedden a riói olimpiai falutól pár kilométerre fegyveresek kiraboltak egy benzinkutat, utána több tucat rendőr lepte el a helyszínt. 

A városban a riói delegáció tagjai úgynevezett olimpiai sávokon közlekedhetnek – ez a magyarországi buszsávokhoz hasonlít –, és ezt a kivételezést a nagy dugókban ülő brazilok nehezen viselik el. A minap történt, hogy egy delegációt szállító autó elé váratlanul kihajtott egy fekete kocsi, mire a másik jármű felkenődött a szalagkorlátra. Az egyik kajak-kenus helyszínre tartó buszon utazó stábtag arról számolt be, hogy a dugóban araszoló járműhöz a favelákban lakó gyerekek leszaladnak, és amit csak tudnak, lekaparnak a buszokról.
 "Ha tehetném, már ma hazamennék innen. Halálfélelmem volt az alagútban. Eddig ötször voltam Rióban, de tíz percig, ha tetszett. Ezek után viszont végleg lemondtam erről a szörnyű városról” – mondta a delegáció egyik sok kalandot megélt tagja. 
Úgy tartják, a Copacabanára csak a legszükségesebbeket érdemes kivinni magunkkal. És hogy miért? „Történt, hogy ott hagytuk a parton a törülközőnket, és mire visszaértünk, már nem volt ott. Aztán megláttuk, hogy 50 méterrel arrébb már a napozóknak árulták” – tette hozzá az olimpiai delegált. 
Origó nyomán
Barta P

Egyszer minden véget ér...

Egyik pillanatról a másikra dől romba Hajdú Péter hosszú éveken át szorgalmasan épített tévés karrierje. A napokban robbant a bomba, hogy a TV2-nél nincs tovább, hát így járt.

 Vége a Showtime-nak, az Összezárva Friderikusszal című műsorra ugyan van szerződése, de miután Fridi hátat fordított a TV2-nek, vajmi kevés esély van arra, hogy újabb gyártásra lesz szükség, az Aktívot pedig év végéig készítheti - írja a BorsOnline.

 A jelek szerint a 2017-es év Hajdú nélkül fog eltelni: annyira kötődik a TV2-höz, hogy úgy tudni, az RTL Klubnál nem is merült fel a szerződtetése, a Story TV-től pedig pereskedve vált el, korábbi kenyéradója, az ATV arculatába pedig nem férnek bele az általa képviselt formátumok.

A tévés minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy ha továbbra is elsősorban a tévézésből szeretne megélni, akkor külföld felé kell kacsintgatnia. Talán ez is közrejátszhat abban, hogy júniusban egy frissen alapított brit céget vett be tulajdonosnak az első számú, legrégebbi vállalkozásába, a Frizbi Entertainment Kft.-be.

A külföldi vállalathoz kapcsolódó hölgyet, Leinart Valentinát maga mellé fogadta társ-ügyvezetőnek. A cégbíróságon bejegyzett adatokból kiderül: Hajdú cégtársa 54 éves, Ukrajnában él, a vállalkozást szinte a beszállással egy időben alapította egy Londonhoz közeli székhelyen, amelyen több más cég is működik
Az új cégtárs a Frizbi Entertainment Kft. jegyzett tőkéjét megduplázta, ötmillió forintról tízmillió forintra emelte.
Barta P.