Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 12., péntek

Tűzoltókat dobáltak "ismeretlenek" !

A múlt héten szombaton történt egy incidens Szolnokon, ahol a munkájukat végző tűzoltókat oltás közben "ismeretlenek" kövekkel dobáltak meg.-írja a szoljon.hu portál.

 A kép illusztráció.
 
A tűzoltókat a Törteli utcába riasztották szombaton, mert száz négyzetméteren pusztított a tűz. A területen kigyulladt a szemét és a gaz. A tűz elleni küzdelem közben a gépjárműfecskendőt ismeretlenek dobálták meg kövekkel.
Ennek következtében meghorpadt a karosszéria – írta a Szoljon a Lánglovagok.hu-ra hivatkozva.

(Feltételezhetően az azon a részen többséget képviselő rejtett erőforrásból éppen integrálódni vágyó egyedek "szeretetteljes", többségi társadalomba való beilleszkedésének megnyilvánulása volt. Ezért senki "ne vessen rájuk követ", mert az kizárólagosan az ő kiváltságuk. A követ dobálót a fecskendőt kezelő tűzoltó valószínűleg látta is, -de lehet nem szabad volt neki látnia-  mert aki olyan erővel dobott, hogy az autó behorpadt, annak elég közel kellett lennie hozzá.-a szerk.)
 
 A megyei katasztrófavédelem helyettes sajtószóvivője is elmondta, hogy a tűzoltók a riasztás után a helyszínen oltották a lángokat, miközben megdobálták őket, de személyi sérülés szerencsére nem történt. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

 A részletekkel kapcsolatban a faktor is felkereste a tűzoltókat, de nem tudtak új információkkal szolgálni. A katasztrófavédelem pedig azt mondta, hogy mivel már folyik az eljárás, nem árulhatnak el semmit.
Szerk;Posta S.

Windows 7 rendszert használsz ?

Van egy jó hír a Windows 7 és a Windows 8.1 operációs rendszert használóknak, hogy a vásárlók és a gyártók visszajelzései alapján jelentősen kitolta a támogatási határidő lejártát a Microsoft.
Módosította a Windows 7 és 8.1 operációs rendszerek támogatási határidejének lejártát 2020-ra és 2023-ra, vagyis az Intel Skylake lapkát futtató számítógépeken ezeket a verziókat használók fellélegezhetnek.

Januárban még azt tervezte a szoftvergyártó, hogy mindkét operációs rendszer változat esetében 2017. július 17-én megszünteti a támogatási tevékenység nagy részét. Akkor többek között a Windows 7 élemedett korával indokolták a döntést. 
Márciusban egy évvel már kitolták a határidőt 2018. július 18-ra, de időközben rájöhettek, hogy még ez is egy nagyon közeli időpont.
Barta P.