Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 13., szombat

Egy ország, ahol nehéz becsületesen boldogulni ?

Nagyon lesújtó véleménnyel vannak a magyar fiatalok az országról, amely szerintük súlyosan korrupt.

Száz fiatal közül nyolcvan azt gondolja, hogy Magyarországon a korrupció súlyos probléma, és a megkérdezettek 77 százaléka a politikai életet tartja korrupciós szempontból a leginkább fertőzöttnek - hangzott el a Transparency International,  által készített, „Korrupcióérzékelés és médiahasználat a magyar fiatalok körében” című tanulmány bemutatóján, a budapesti Sziget Fesztiválon. 
 A kutatás adatai szerint a fiatalok több mint fele (54 százalék) rendelkezik közvetlen korrupciós tapasztalattal: 39 százalékuk az egészségügyben, 29 százalékuk pedig valamilyen rendőrségi ügyintézés során észlelt visszaélést.
 
A fiatalok 84 százaléka egyértelműen korrupcióként azonosítja a politikusok gyanús ingatlanügyeit, és 76 százaléka véli úgy, korrupciónak kell tekinteni azt is, amikor a döntéshozók családtagjai és a baráti cégek nyerik az állami megbízásokat. (...) A felmérés arra is rávilágít, hogy a fiatalok hosszabb távú memóriája igencsak jól működik, hiszen közel kétharmaduk például, jelenleg is korrupcióként tekint a dohány-kiskereskedelem tulajdonviszonyainak 2013-as átszabására, közkeletű nevén trafikmutyira.

A kutatás figyelemre méltó, ugyanakkor szomorú megállapítása, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége szerint Magyarországon korrupció nélkül nehéz érvényesülni. 
A fiatalok több mint kétharmada (71 százalék) szerint azoknak az embereknek, akik nem riadnak vissza a korrupciótól, több esélyük van boldogulni az életben, mint a becsületes állampolgároknak.
 "Az adatokból az látszik, hogy a fiatalok érzékelik a korrupció súlyosságát Magyarországon, azt is tudják, hogy ebbe nem szabad belenyugodni, mégis úgy vélik: aki ellenáll a korrupciónak és tisztességes, az kevésbé tud érvényesülni" – foglalta össze a kutatás legfontosabb megállapításait Martin József Péter, a TI ügyvezető igazgatója a jelentés bemutatásakor, a Sziget Fesztiválon...olvasható az mfor.hu oldalán. 
Szerk;Posta S.

Kommentár nélkül !

"Somogyszilben járva az az érzésünk támad, mintha a polgárháború sújtotta Szíriában lennénk, pedig ez csak egy délnyugat magyarországi no go zóna."

sakema

Megjelent az "új Hitler" !

Persze "csak" számítógépes vírus formájában...
A Hitler nevét felvevő számítógépes vírus nem viccel: akinek megfertőzi a gépét, annak egy órája marad, hogy 8 ezer forintot fizessen ki a bűnözőknek, különben búcsút mondhat a fájljainak.

 foto/ Bleeping Computer

A kíberbűnözők mostanában előszeretettel alkalmazzák a különböző zsarolóprogramokat a gyanútlan felhasználók ellen. Az ilyen szoftverek lényege, hogy zárolják a számítógépet, és csak akkor hajlandók “visszaengedni” a használóját, ha az befizetett egy adott összeget a szoftver által is megjelölt bankszámlára, ami végül a bűnözőknél landol. Most újabb ilyen tűnt fel a láthatáron, ami Hitler képével fenyegetve zsarol.

A Bleeping Computer beszámolója szerint a program zárolja a számítógépünket, és azt állítja, hogy egy órát ad a váltságdíj megfizetésére: egy 25 euro (kb. 8 ezer forint) értékű Vodafone feltöltőkártya számának megadásával lehet megszüntetni a zárolást – mire tehát elolvassa és felfogja az üzenetet, nagyjából 59 perce maradt cselekedni.

 (A vírus valójában nem titkosítja a fájlokat, hanem a figyelmeztetés kiírásának egy órája alatt csupán eltávolítja a gépen lévő fájlok kiterjesztéseit. Az idő leteltével a rendszer újraindul, a vírus pedig nemes egyszerűséggel letörli minden személyes fájlunkat.)
Az AVG malware-elemzője, Jakub Kroustek a vírus kódjában lett figyelmes a “Das ist ein Test” mondatra, ami arra utal, hogy csak egy prototípusról lehet szó, később tehát még változhat a kártevő működése.
Forrás itt.
Barta P.