Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 28., vasárnap

Milyen jó a nyugdíjasoknak !

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint, a januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban. Az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint.
 Az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz. 2011-2015 között a nyugdíjak átlagosan több mint 21 százalékkal nőttek, vásárlóerő-értékük 8,6 százalékkal javult. Ez utóbbi több mint egy havi nyugdíj összege.

 (Azért nekem lenne véleményem erről a 120 825 forintos átlagnyugdíjról, ugyanis az átlag sajnos sohasem a valóságot mutatja ! 
–Nem beszélve arról, ahogyan korábban egy olvasónk már megírta hogy ez a százalékos emelés nagyon rossz, mert a kisnyugdíjasokat egyáltalán nem támogatja ! Leegyszerűsítve a dolgot, más száz forintnak az egy %-a, mint ezer forintnak. 
A korrekt nyugdíjemelés az volna ha mindenkinek egységesen x forintot emelnének, mert a boltban sem a nyugdíj százalékában adják a kenyeret ! Ehhez a problémához még egyetlen kormány sem mert hozzányúlni ! Vajon miért ?
–Ha most őszintén megírom a véleményem, egyrészt az összes jelenlegi nyugdíjast magamra haragítom, másrészt a politikusokról állítok ki egy cseppet sem jó képet, ám mégis vállalom. )

Ugye – akik éltek az előző rendszerben – azok nagyon jól tudják, miként ment a nyugdíjba vonulás akkoriban. 
A “védett korban lévő” az utolsó 5 évében már a “sétálóidejét” töltötte. Sokat már nem erőlködött, de az összes lehető címen adták neki – a korábban visszatartott pénzből – a jutalmat, fizetésemelést, prémiumot, törzsgárda, stb. kifizetéseket, hiszen a nyugdíjszámítás alapja az utolsó években felvett járandóság. Így előállt az a helyzet, hogy – amellett, hogy a nők 55, a férfiak 60 évesen – úgy mentek nyugdíjba, hogy annak összege legtöbbször meghaladta az alapbérüket. 
Néha annak 150-200%-át is! Arról nem is beszélve, hogy sokan korengedménnyel 2-5 évvel az öregségi nyugdíj korhatár előtt el tudtak menni – ilyen-olyan – indokkal.

És még mindig nagyon sokan vannak olyanok, akiknek az ilyen nyugdíját fizetjük. Ők arra hivatkoznak, hogy egy életet ledolgoztak tisztességgel, ez nekik jár! Miközben nagyon jól tudjuk, mi az igazság! 
Egyrészt az ő befizetett nyugdíj-járulékukból egy éves nyugdíjra se lenne fedezet, másrészt az egész egy kollektív csalás volt !
Barta P.

Jön az ősz, indul a VALÓ VILÁG !

Augusztus 27-én az RTL II-n elindult a Való Világ nyolcadik évada.  Tehát értelemszerűen már volt hét évad. Ez a nyolcadik abból a szempontból lesz másmilyen, hogy a Big Brother című reality formátumát megvette a csatorna. 
Majd meglátjuk működés közben, hogy emiatt mi változik benne. A lényeg: nyolc ember tegnap beköltözött a házba, utána még beküldenek majd néhányat, és aki a legtovább marad benn, az győz.


 Még nem tudni, hogy a műsor be­vál­totta-e a hozzá fű­zött né­zett­ségi re­mé­nye­ket, az vi­szont biz­tos, hogy a nézők nem elé­ge­det­tek.
 A nézők nem elégedettek, ugyanis a műsorvezetők személyétől kezdve a villa berendezéséig mindent éles kritikával illették a műsor Facebook oldalán.
 Sokan úgy gondolják, hogy a Lilu helyébe lépő Nádai Anikó teljesítménye (bár megjárta már a "hadak útját !" ) egyáltalán nem felel meg az élő műsor követelményeinek.

(És ahol a háttérműsort a "BeleValóVilág8"-at Aurélió és Gáspár Győző vezeti, arról a vélemény: hogy "ha ilyen semmirevalók teret kapnak a képernyőn...mit is lehet mondani ? Bármennyire is bohóc műsorról van szó, szégyen a csatorna számára a műsorvezetők személyének kiválasztása...és erre még van igény ?")

Sokak véleménye: "Kereshettek volna jó műsorvezetőket is.... Mert Anikó és Bence elég gyenge!"
 Többen becsmérelték a játékosokat is: számos kommentelő úgy látja, a fiúk teljesen egyformák, nem rendelkeznek önálló karakterrel.
 Ezzel sokan vannak így, a hozzászólások alapján a nézők sokkal szívesebben néznének olyan szériát, mint amilyen a ValóVilág 4 és 5 voltak, amelyben még igazi karakterek, taktikus és szórakoztató versenyzők szerepeltek.
Barta P.