Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 29., hétfő

A szelfizés a TETVEK jövője

A diákok szelfimániája miatt szaporodnak a tetvek a holland középiskolákban. A holland Országos Közegészségügyi és Környezeti Intézet (RIVM) kétezer önkéntes bevonásával készített felmérésében az általános iskolások 28 százalékánál, a középiskolás diákok 19 százalékánál mutattak ki fejtetű fertőzést.
 Szelfikészítés közben a fiatalok összebújnak, a hajuk összeér, ami segíti a tetvek átvándorlását – mondta Desiree Beaujan, a RIVM szakértője. 

a kép youtube forrás
Az intézet most azt tervezi, hogy változtat a fejtetű-ellenes kampányán, és kiterjeszti azt a tinédzser korosztályra is. Beaujan szerint a szülőknek tudniuk kell, hogy tetűveszély van a holland középiskolákban, mivel ezekbe az intézményekbe, szemben az általános iskolákkal, nem járnak be rendszeresen a szülők, hogy átvizsgálják a diákok fejét. 
Maga Máxima holland királyné is segédkezett már ilyen akcióban.
 A RIVM felmérése szerint a fejtetű fertőzések háromnegyedét lányoknál mutatták ki, aminek a hosszú haj lehet az oka, illetve az, hogy a lányok kapcsolata sokkal szorosabb, többet dugják össze a fejüket – a szelfizéstől függetlenül is. A megvizsgált szülők közül minden tizediknek találtak tetvet a hajában.– írja a dutchnews.nl.
Barta P.

Weboldalakat tiltatott be a bíróság !

A bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv  volt beszerezhető – közölte a fővárosi főügyész hétfőn !

Ibolya Tibor közleménye szerint a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség azért kezdeményezte az oldalak eltávolítását, mert azokon egy svéd szerző magyar fordításban megjelent könyvét lehetett megvásárolni, illetve tartalmát megismerni.
A kiadvány egyértelműen tagadja a nemzetiszocialista rendszerek által elkövetett népirtás, illetve emberiség elleni cselekmények tényét – tette hozzá az ügyész. 

Közölte: a nemzetiszocialista rendszer bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt indult nyomozást a hatóság felfüggesztette, mert az elkövető, a könyv magyarországi forgalmazásával foglalkozó cég vezetője külföldön tartózkodik.
A könyv azonban beszerezhető, megismerhető volt a most ideiglenesen eltávolított internetes oldalakon – írta Ibolya Tibor.
A Budai Központi Kerületi Bíróság a bűncselekmény folytatásának megakadályozása érdekében rendelte a honlapok ideiglenesen hozzáférhetetlenné tételét – írja a Magyar Idők !
Szerk;Posta S.

Kártérítés járhat a raboknak !

Változhat a fogvatartottakra vonatkozó jogi szabályozás, így akár naponként kétezer forint kártalanítás is járhat a pernyertes raboknak - írja a Magyar Idők hétfői száma. A kormány a helyzeten új börtönök építésével próbál javítani, mert eddig futószalagon vesztette el Strasbourgi kártérítési pereket, és milliós kártérítéseket kellett fizetnie.
 A minisztérium előterjesztése szerint beemelnék a büntetés-végrehajtási törvénybe, hogy kártalanítás jár a fogvatartottaknak az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt. Ilyen körülmény lehet a jogszabályban előírt élettér biztosításának és az illemhely elkülönítésének a hiánya a zárkákban.

 A kártalanítás minden egyes, az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények között eltöltött nap után járna, és 1500-2000 forintot tenne ki, amivel elébe mennének az Emberi Jogok Európai Bírósága által bevett joggyakorlatnak, ami miatt az utóbbi években több száz millió forintot kellett a magyar államnak a fogvatartottak részére kifizetnie.
Mert így fejenként több millió forintot kap valamennyi rab, akinél Strasbourgban megállapítják, hogy fogva tartása ellentétes volt az Emberi Jogok Európai Egyezményével, és sérti a megalázó vagy embertelen bánásmód tilalmát.

 (Az azonban nehezen érthető, hogy miért pont a rabok életkörülményeinek kell a leghamarabb felzárkózni az európai színvonalra? Magyarország egy szegény ország, az átlagember fizetése a negyede, ötöde, hatoda az európai átlagnak ! 
Akkor a rabok életszínvonala is legyen csak ennek megfelelő, avagy tessék felzárkóztatni a bérünket és az életszínvonalunkat az EU-s átlaghoz! 
Utána pedig jöhetnek majd a rabok is, mert így a rabok jogtalan előnyhöz jutnak a napi 10-15 órát gürcölő átlagemberhez képest. Ez nem sérti az EU Strasbourgi Emberjogi arisztokraták "jó ízlését" ?!)
Szerk;Posta S. 

Szeptember egytől változik az üzemanyagok jövedéki adója!

Mivel a Parlament szavazógépezete megszavazta, így szeptember elsejétől a következőképpen változik az üzemanyagok jövedéki adója:

 – Ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, a benzin és a petróleum esetében az adó literenként 5, a gázolajé literenként 10 forinttal emelkedhet. Ha azonban 50 dollár fölé emelkedik a világpiaci ár, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre.
– A változások negyedévente lépnek hatályba, a negyedév utolsó napjának világpiaci ára alapján.

–Ha a kőolaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár fölé kerül, akkor az adó mértéke az ólmozatlan benzin esetében literenként 120 forint lesz, ha azonban legfeljebb 50 dollár, akkor 125 forint, míg a gázolajnál a magasabb ár mellett 110,35 forint az adó, az alacsonyabbnál 120,35 forint, az ólmozott benzin és a petróleum esetében pedig 124,20, illetve 129,20 forint.

A kereskedelmi gázolaj és a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítés mértéke a gázolaj adójának emelésével azonos mértékben nő.
–A többletbevételt a tervek szerint a hazai közutak – elsősorban az alsóbbrendű utak – felújítására fordítanák-írja a hirado.hu
(Ha addig, mire odakerül, valahogyan nem tűnik el, mivel azt már senki nem ellenőrzi. Volt már hasonló ígéret a múlt rendszerben is, úgy negyven éve, hogy az üzemanyag áremeléséből az utakat korszerűsítik, de valahogyan akkor is szőrén-szálán eltűnt a többletpénz. 
Igaz abban az időben a benzint például véve, háromról öt (!) forintra emelték ! Akkor az kb. 70 %-nak felelt meg. Most talán valamivel jobb a helyzet... -a szerk.)
Szerk;Posta S.