Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. szeptember 8., csütörtök

Nehéz megérteni a vadászokat

Mint arról pár napja a híradások beszámoltak, egy vadász lelőtte egy  francia turista házaspár kutyáját, aki a vadász szerint "az állat  gazdátlanul kóborolt", pedig a kutya csupán méterekre volt az EuroVelo6 nevű nemzetközi bringaúttól ! 
A vadász mikor meglátta a feléje futó gazdát, a kutya tetemét feldobta a furgonja csomagtartójára és elviharzott. 

A Petőfi vadásztársaság elnöke korábban azt mondta a francia turisták lelőtt kutyájáról, hogy megfelelő helyen, az előírásoknak megfelelően eltemették, igaz, a beszélgetés végén kiderült, az elnöknek fogalma sincsen, hol van az állat.

Most viszont a hatóságok megtalálták a tetemet a Dunába, majd szerdán az Állatvédőrség segítségével kiemelték és a csip alapján azonosították.
A tetemet, amin azonnal megtalálták a lövésnyomokat is, halőrök vették észre, ők értesítették a rendőrséget.
Az Állatvédőrség Mamadou testét elszállította és elhamvasztatta. A vadőr a rendőröknek azt már beismerte, hogy ő lőtte le az állatot.
Így már biztos, hogy a vadász illegálisan járt el, ezért dobta fel a kutyát kocsija csomagtartójára, és próbálta minél hamarabb eltüntetni a bizonyítékot.
Valószínűleg a természetkárosítás vádjával is szembesülnie kell a vadásznak, az Állatvédőrség pedig kiegészítő feljelentésre készül, mivel valaki a kutyáról leszedte a piros jelzőnyakörvét és a bilétáját.
Barta P.

Kórházak helyet börtönök épülnek...

Érdekes hír jelent a MNO oldalán, miszerint kilenc új börtön fog felépülni  2018-ig !

A börtönépítésekkel párhuzamosan 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig - közölte az MTI-vel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), annak kapcsán, hogy a csütörtökön huszonegyedik alkalommal ünnepli a büntetés-végrehajtás a szervezet napját, Szent Adorján napot. 

A BVOP közlése szerint jelenleg mintegy kilencezer ember dolgozik a büntetés-végrehajtási szervezetnél, akik a fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelnek. 
Munkatársaik 29 börtönben, mintegy 18 ezer embert tartanak fogva. Tizenkét 100 százalékban állami tulajdonú gazdasági társaság gondoskodik az elítéltek munkáltatásáról.
A kormány által meghirdetett férőhelybővítési programban 2018-ig 9 új börtön épül, ezzel és a saját beruházásokkal összesen 6000 férőhellyel bővül a börtönök kapacitása, várhatóan 100 százalék alá csökkentve az átlagtelítettséget. 
A kormány kiemelt beruházássá minősítette a börtönök építését, így a közeljövőben kiírják a tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárást ! 
Szerk;Posta S.

Már körvonalazódik Európa jövője !

  Fotók: Northfoto
Egy kameruni származású család négy évvel ezelőtt települt át Franciaországból Angliába, mert a férfi ígéretet kapott, hogy az angol hatóság finanszírozza ápolóvá való képzését, de azóta sem talált állást.
  Arnold Mballe Sube (33) és felesége, Jeanne (33), akik jelenleg egy három hálószobás önkormányzati házban élnek a London közelében fekvő városban.

 Mballe Sube azt mondja, hogy ez"a legrosszabb hely, ahol valaha élt"

Augusztusban az önkormányzat felajánlott a népes családnak egy ötszobás ingatlant, de nem fogadták el.
Az önkormányzat megnehezíti az életünket - nyilatkozta Arnold, arra hivatkozva, hogy nyolc gyerekük - Mejane (16), Fabian (13), Analia (13), Prosper (10), Dylan (9), Sharon (6), Stacy (6) és a három hónapos Mary - már alig férnek el a három hálószobával rendelkező ingatlanban.
(Ha jól számolunk, akkor a nő az első gyereket 17 éves korában szülte. 33 évesen már nyolc szaporulat...és még koránt sincs vége ! Lesz ez még több is ! Mennyire emlékeztet ez, egy magyarországi "etnikum" viselkedésformájára, a különbség csak annyi, hogy itt nincs felháborodás !-a szerk.)
Az önkormányzat illetékese kifejtette, nem tudnak nekik igényeik szerinti házat varázsolni, és az eset nagy felháborodást váltott ki Nagy Britanniában. 
A megrökönyödést az okozta, hogy a fotókon jól látható, a nyolcgyerekes házaspár magas színvonalon él. A hálószobájukban is van lapostévé, és a gyerekek sok videójétáka is jól látható...írja a The Sun riportjában.
Szerk; Posta S.