Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. szeptember 29., csütörtök

Te is átéltél már Deja vu érzést... ?

...tudod, amikor azt érzed, hogy az éppen történő helyzetet már átélted egyszer? A déjá vu átélésekor azt érezzük, mintha már megtörtént volna ez az esemény valahol, valamikor...

"Csütörtökön jutott el szerkesztőségünkhöz Kónya Péter országgyűlési képviselő közleménye, melyben részletesen ír a Komárom-Esztergom megyei Ászár községben történtekről.
A közlemény szerint az 1700 fős lakosú község több választópolgára kereste meg a képviselőt, és elmondták, hogy lakhelyükön 3000 forint értékű élelmiszercsomagokat osztogatnak azzal, hogy a hétvégi népszavazáson jelenjenek meg és szavazzanak „nemmel”. 

Emellett, aki elmegy és a későbbiekben tudja igazolni, hogy nemmel voksolt, azt a népszavazást követően még egy krumpli csomaggal is megajándékozzák, állították a polgárok.  
Kóny Péter azt írja, bejelentést tett az ügyben a Választási Bizottság elnökénél, és kérvényezte az ügy haladéktalan kivizsgálását."
Forráshír itt !
Szerk;Posta S.

Valaki itt nem mond igazat ...

Egyelőre nem veheti el a kormány a magyar lakosságtól azt a 90 milliárd forint energiahatékonysági támogatást, amely az uniós Környezeti és Energiahatékonyság Operatív Programban (KEHOP) rendelkezésre áll. Pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbra is nagyon szeretné.

"A magyar kormány idén nyáron indította el Brüsszelben a KEHOP módosítási kérelmet, hogy a lakosság forrásait inkább az állami épületekre fordíthassa. Brüsszeli és budapesti forrásainktól úgy értesültünk, hogy az Európai Bizottság a kérelmet egyelőre nem hagyta jóvá: a múlt hét folyamán a hivatalos levélben küldte el észrevételeit Magyarországnak."-írja a portfolio.hu.
Az előző finanszírozási időszakban nem lehetett uniós forrásokból támogatni a lakóépületek korszerűsítését, de a 2014-2020 közötti ciklusban az Európai Bizottság ezt lehetővé tette.

 Lázár János korábbi állításaival szemben az Európai Unió kifejezetten a lakossági épületek energiahatékonyságának növelésére biztosítana forrásokat, ami az eredeti szándék szerint ötvenezer lakás modernizálását tenné lehetővé. A kormány azonban közintézmények felújítására fordítaná a keretet, ráadásul azt mondták, hogy a lakossági felhasználást külön kérvényezni kellene Brüsszelnél, de ez nem volt így Brüsszel szerint.
Szerk;Posta S.