Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. október 1., szombat

Rezsicsökkentés....?

Mától, az-az október elsejétől bruttó 6,35 forinttal emelik a 95-ös benzin, és 12,70 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. 
A júniusban elfogadott új jövedékiadó-törvény ugyanis a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját, így ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, az árképletben fix összegben meghatározott jövedéki adó 120 forintról 125-re emelkedik a benzin esetében. (A dízelnél nem 5, hanem 10 forint az emelés az eddigi 110,35 forintos adószintről, az ólmozott benzin, illetve a petróleum esetében pedig ez az árpár 124,2 és 129,2 forint.)
(Csak megjegyezném, hogy itt megint elsők vagyunk ezen a bolygón, mert ha csökken az olajár a világpiacon, jövedéki adót emelnek, hogy ilyen még sehol nincs a világon ? Kit érdekel... Majd mi megmutatjuk ! Tehát gyakorlatilag az állam mindig jól jár. Itt megint csak az egyszerű honpolgárok szívnak. Remek dolog ez a "rezsicsökkentés !" - a szerk.)
Ha azonban az olajár meghaladja az 50 dollárt, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre. Na nem automatikusan és azonnal, hanem akkor, ha az 50-es árszint felett marad az ár legalább negyedévig. Az adómértékek ugyanis ilyen gyakorisággal változhatnak a jogszabály szerint.
A kormánynak mától az is jó, ha alacsony az olajár, pláne, hogy az így megugró fogyasztásból a flexibilisen alkalmazott jövedéki árszinttel duplán nyer. De azon is nyerészkedik az államkassza, ha magasabb lesz a standardnak kinevezett szintnél az olaj ára, mert bár ilyenkor mérséklődik az adó mértéke, de nem automatikusan, nem azonnal. 
Szerk;Posta S.

Október 2 ! A "NÉPSZAVAZÁS" !

Nyilván minden magyar érzésű, a hazáját szerető magyar ember, szíve szerint nemmel szavazna, ha október 2.-án elmegy leadni a voksát. 
Mert ugye épp elég nekünk a mi hazai tenyésztésű "rejtett erőforrásaink" is, akiket ránk kényszerítenek és eltartatnak velünk. De mindannyian tudjuk, hogy ez a "nem," egy "igen" Orbánra. 
Arra az Orbánra, aki mindennél jobban vágyik a hatalomra !
Ám, ha nem megyünk el szavazni, az is egy igen, de a bevándorlóknak és a "hazai" baloldali liberálisoknak !

Ez egy ördögi kör ! De nevezhetném csapdának is, amit a mocskos politika állított fel nekünk !
Akármelyik oldalról nézem, ebből mi, MAGYAR emberek csak rosszul jöhetünk ki ! 

Mert mi is a kérdés ?
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" 
Tehát miről is fogunk "népszavazgatni" tulajdonképpen ? 
Nem arról, hogy mi magyar állampolgárok akarjuk-e, hogy a fejünk felett döntsön - akár az akaratunkkal szemben - az EU a betelepítésekről, hanem arról, hogy az EU, vagy a többséggel bíró Fidesz kézivezérelt, parancsra gombnyomogató Országgyűlés. 
Tehát nem a NÉP maga ! 
Ez nem demokrácia megint csak hanem puszta színjáték ! Ugye érdekesen hangzik...
Szerk;Posta S.