Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. október 21., péntek

Lopj biciklit,a törvény megvéd !

Nehezen hihető, de le van írva !
Nem büntetik, ha elveszik más biciklijét, mert az nem lopás - egy erről készült rendőrségi végzést tettek közzé a Komárom-Esztergom megyei kerékpárosok blogján. A rendőrség egyelőre nem kommentálta a bejegyzést, de ha valóban ők adták ki, akkor nagy a baj.

 forrás: KEMK blog
A blog szerint azért szüntettek meg egy eljárást egy kerékpártolvaj ellen, mert a "nem eltulajdonítási szándékkal vitte el a kerékpárt, csak közlekedni szándékozott vele, függetlenül attól, hogy ennek érdekében a zárat eltávolította a kerékpárról", ezért ez nem számít lopásnak.
 Továbbá mivel a bicikli nem gépi meghajtású jármű, még a jármű önkényes elvételének bűntette sem állapítható meg szerintük.
A történet amúgy nagyon érdekes, mert ha elég csak annyit mondani a rendőrnek, hogy csak használni akartam egy kicsit és nem ellopni, akkor már nem vagyok tolvaj csak szabálysértő ?
(Van még egy csavar a történetben, mert akkor aki elvitte a biciklit, mivel bizonyítja, hogy nem ellopni akarta a biciklit csak menni vele egyet ? Értem én, hogy a "felzárkóztatott etnikum mindig igazat mond", de akkor hol marad a bizonyítás ? 
Ezek szerint ha én valakinek az engedélye nélkül elveszem a tulajdonát, és rajtakapnak, akkor csak annyit kell mondanom, hogy vissza akartam adni? Vagy annyit, hogy csak kölcsönvettem? Máris érdemi büntetés helyett csak egy kis ejnye-bejnye lesz ? Ja, hogy ez csak a "rejtett erőforrásokra" vonatkozik ? Így már érthető...-a szerk.) 
Szerk;Posta S.

Rendezvényeket tiltott be a rendőrfőkapitány október 23.-án...


Budapest Rendőrfőkapitánya megtiltott több, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó bejelentett rendezvényt.

Egy magánszemély az állami megemlékezésekkel azonos helyre és időben hat, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Budapest rendőrfőkapitánya a fenti bejelentések vizsgálata során valamennyi esetben tiltó határozatot hozott a gyülekezési törvény, valamint a vonatkozó alkotmánybírósági határozatok alapján, megtiltva az alábbi helyszíneken és időpontokban a rendezvények megtartását:
  • Budapest XI., Műegyetem rakpart 3. (2016. október 22. 13 óra 45 perc - 15 óra)
  • Budapest II., Mansfeld Péter parkban található emlékmű mellett (2016. október 22. 17 óra 15 perc – 18 óra)
  • Budapest II., Bem József tér (2016. október 22. 18 óra 15 perc – 19 óra 30 perc)
  • Budapest V., Kossuth tér és Vértanúk tere kereszteződés (2016. október 23. 8 óra 45 perc – 9 óra 40 perc, valamint 14 óra 45 perc -16 óra 15 perc)
  • Budapest II., Orsó utca 43. (2016. október 23. 9 óra 50 perc – 11 óra)
  • Budapest VI., Andrássy út 60. (2016. október 23. 13 óra 10 perc -14 óra 10 perc)
A bejelentő magánszemély a tiltó határozatokkal szemben felülvizsgálati kérelmeket nyújtott be a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz. 
Az eljáró bíróság a bejelentő felülvizsgálati kérelmeit elutasította, a meghozott tiltó határozatokat hatályában fenntartotta, így a hivatkozott rendezvények megtartására nem kerülhet sor.
(Mert azt mindenki vegye már tudomásul, hogy egy "szabad" országban csak azt lehet csinálni, amit szabad ! -a szerk.)
Forrás: police.hu
Szerk;Posta S.