Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. október 31., hétfő

Felborult egy traktor Hajdúsámson közelében...

A kukoricával megrakott pótkocsit vontató traktor Hajdúsámson közelében tért le a Sámsoni útról, majd az árokban felborult. Vezetőjét a mentők emelték ki a járműből, aki az első információk szerint súlyosan megsérült a balesetben. 
A pótkocsi a fél útpályát elfoglalta – a műszaki mentést végző debreceni hivatásos tűzoltók darus jármű segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt -írja a haon.

sakema

Kirabolták Kadlott Karcsit !

Az 1980-as évek közepének nagy "mulatós rendszerváltásának" tanúja és aktív résztvevője,  Kadlott Karcsi bűncselekmény áldozata lett.
 Már 40 éve hordta egyfajta védjegyként a nyakában azt az arany nyakláncot Kadlott Karcsi, amit a napokban az utcán téptek le róla.


 Kadlott Karcsi és felesége Szolnok mellett, egy kis faluban élnek. A mulatós zene nagy öregje az éneklés mellett a feleségének is segít: együtt hordják ki a reklámújságokat.
Egy ház kocsibejárójánál állt meg éppen a zenész, szórólapokat vitt, mikor néhány férfi állt elé. Ágyneműt akartak rásózni, de a valódi céljuk nyilván más volt: ugyanis néhány pillanat múlva már a nyakában lógó lánc átadására kényszerítették.
 Érdekes, hogy a láncon lógó keresztet visszaadták neki. Ráadásul miközben elmentek, kidobtak egy takarót a kocsijukból, szóval a zenész, akit nagyon megviseltek a történtek, nem reménykedik, hogy visszakapja az ékszert, mert szerinte a rendőrség előtt még azt is ráfoghatják: elcserélte a takaróra - írja a Bors.
Barta P.

Gond van a cigányainkkal !

A cigányok négyötödének csak általános iskolai végzettsége van, a munkanélküliség aránya négyszer nagyobb körükben, mint a nem cigány (merjük már kimondani egyszer, hogy a magyar) népességben. Az adat tavaly pozitív irányba változott, főkánt a közfoglalkoztatásnak köszönhetően – erről írt a Magyar Nemzet a KSH adataira hivatkozva.

A hazai cigányság munkaerőpiaci helyzetéről és iskolai végzettségéről közölt adatokat a Magyar Nemzet. A lap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait ismertetve lesújtónak nevezi a közölt számokat.
Magyarországon a 15 és 64 év közötti romák 80 százalékának legfeljebb általános iskolai végzettsége van, ugyanez az arány a nem romák közt 20 százalék.
Tavaly a munkaképes korú romák 39 százaléka volt foglalkoztatott, míg a nem romák körében ez az arány 65 százalék. A romák 16 százalékát munkanélküliként, 45 százalékát inaktívként tartják nyilván, a nem romák körében ez az arány 4, illetve 31 százalék.
Tavaly az előző évihez képest javult a romák foglalkoztatási aránya, ami javarészt a közfoglalkoztatásnak köszönhető. A dolgozó romák 42 százaléka közfoglalkoztatott, a közfoglalkoztatottak ötöde pedig cigány !
 (Én ezt pedig nem így látom, mert ha Sámsonkertben is találkozok egy közmunkás csoporttal, annak bizony nagyon nagy többsége cigány ! Azt hogy a tv híradó kit lát cigánynak és kit nem, csak ők tudnák megmondani. -a szerk.)
Az etnikai hovatartozás 2014 óta szerepel a felmérésben – írja a lap a KSH Munkaerőpiaci helyzetkép című elemzése alapján. (forrás:hirado.hu)
Szerk;Posta S.