Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. november 6., vasárnap

Új internet elérhetőség Sámsonkertben !

Öt évvel ezelőtt Sámsonkertben még az 5 Mb/s-os internet is csak álom volt, hiszen akinek volt net elérhetősége, az tudja, hogy  mennyit szenvedtünk vele. Ugyanis az akkori  ADSL-es időben a fejlesztést úgy oldották meg, hogy a nagy igény miatt az adatátvitelt lecsökkentették 1 megabit/másodpercre.

Aztán megjelentek a mikrohullámú internetszolgáltatók, akik ugyan nagyobb sávszélességet biztosítottak, de az árak -a teljesítményhez viszonyítva- bizony horrorisztikusak voltak. (6/2 Mb/sec 6-8 ezer forint.) Megtehették, mert nem volt versenytárs.
Aztán tavaly megindult a fejlesztés úgy Hajdúsámsonban, mint Sámsonkertben a Telekom részéről a nekünk új technológiával az un.optikai hálózatépítés. Ami televíziót, internetet és telefont is biztosít. 
(A konkurencia hiánya miatt az ár még nem éppen felhasználóbarát, de legalább korlátlanul elérhető és stabil.)
Először 10-20-30-50-120 Mb/s sávszélességű internet volt elérhető, aztán november egytől megjelent a bűvös 1000 Mbit/s-os, az úgynevezett gigabites internet !
 Itt tartunk most. Remélhetőleg az árak csak csökkenni fognak, ugyanis egy ilyen csomag most net+alaptelefon bizony 8560-ft, ami nem éppen olcsó, de van !
Barta P.