Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. november 29., kedd

Megkezdődött a 2018-as választási kampány !

Jövőre, az-az 2017-ben, 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.
A kormányfő az Országházban tett nyilatkozatában elmondta: az idén keletkező költségvetési többletből kap minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között.

Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése - fogalmazott. Orbán Viktor azt is megerősítette, hogy a 2017-re tervezett nyugdíjemelés mértékét 0,9-ről 1,6 százalékra emelik,-olvasható a figyelő oldalán.
Szerk;Posta S.

Ezért is jó ma magyarországn képviselőnek lenni...

A közoktatás helyzetéről tartottak parlamenti vitanapot az Országgyűlés plenáris ülésén. Halász János szerint ma nyugalom van, ezért úgy tűnik, a képviselők annyira feleslegesnek érezték a közoktatási kérdések megvitatását, hogy inkább meg sem jelentek. Így nézett ki a parlament a keddi oktatási vitanapon Palkovics László oktatási államtitkár felszólalása alatt !


De gondolom, ha a jövő évi "tiszteletdíjukat" kellene megszavazni, még pótszékeket is be kellene állítani...
Szerk;Posta S.

Egy követendő példa az összetartásról !

Végignézhetjük, ahogy egy halászpók (aki nem sző hálót, hanem maga megy el levadászni az ellenfelet) sikertelenül ostromol meg egy méhkaptárt.


 Ez a pókfajta, ami gyakran ólálkodik a kaptárak körül, kiszemeli magának az áldozatát, és ameddig nem cselekszik, a méhek  úgy érzik, hogy nem jelent számukra veszélyt. 
Aztán a pók támadásba lendülne, igen ám, de a méhek gyorsan felkapják a fejüket,  rárajzanak és szanaszét szurkálják mérgükkel. Már rég kába, amikor egyre több méh rárepül, és úgy döfködik tovább a teljes megsemmisítésig !
(Nos ez az összetartó, cselekvő tulajdonság nincs meg a mai magyar emberekben ! De szép is lenne....)
Szerk;Posta S.