Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. december 2., péntek

Németország is bevezeti az autópálya díjat !

Évente nettó 500 millió euró bevételre számít a német költségvetés az intézkedés nyomán. Ezt a pénzt csak úthálózat fejlesztésre fordíthatják majd.
Jóváhagyta a német autópályákra vonatkozó "tisztességes és megkülönböztetéstől mentes" útdíj bevezetését az Európai Bizottság. 
A megegyezés szerint a külföldiek 10 napos, két hónapos, valamint egész éves időszakra vásárolhatnak úthasználati engedélyt 2,5-20-130 euróért, ez a gépjármű méretétől és károsanyag-kibocsátásától függően változhat. Németország öt gépjármű kategóriát határoz meg.

Az uniós testület által csütörtökön jóváhagyott tervezet szerint a németek számára a jármű nagyságától és környezetbarát voltától függően évente várhatóan mintegy 74 euró terhet jelentene az útdíj. 
A külföldieknek azonban csak az autópályákon kell fizetniük, a német állampolgároknak a szövetségi autóutakon is.
Alexander Dobrindt német közlekedési miniszter szerint az útdíj bevezetésének célja az, hogy a Németországon nagy számban átutazó külföldi autósok is járuljanak hozzá az egyébként mostanáig teljesen ingyenes német autópálya-hálózat fenntartásához. Az úthasználati díj tisztességes, megkülönböztetéstől mentes és arányos, amelyből nettó 500 millió euró bevétel folyhat be, amit az úthálózat fejlesztésére fordítanak majd.
Az útdíjat leghamarabb a jövő évi parlamenti választásokat követően vezetik be Németországban - tette hozzá.
Németország a tizenhatodik uniós tagállam, amely útdíjat vezet be !
Barta P.

A szélkakas neve: "Balázs" ?

Fotó: RAS-archív

Sebestyén Balázs és a Morning show stábja tartott sajtótájékoztatót pénteken délelőtt és elárulták végleges döntésüket, hol folytatódik a Morning Show. Már a szerződésük is megvan, de egyelőre a reggeli műsornak jogi okokból új nevet kellett adni.
- Mozgalmas heteken vagyunk túl, sok mindent kellett megfontolnunk - kezdte Balázs. Miután a Class FM analóg rádiózást már nem folytathat, nekünk sincs már élő szerződésünk. Az online rádiózás pedig jelenleg nem alternatíva - mondta.

- Amit választottunk, az ma Magyarországon a legjobb lehetőség: sokat bizonyított szakmai stábbal dolgoznak: ez a Rádió 1, Andy Vajna rádiója - mondta Sebestyén Balázs. 
Ha tévedtünk, belátjuk - tette hozzá....
Szerk;Posta S.

Hogyan válik Európa muzulmánná ?

"Fatimával egy pizzeriában találkozom a Piazza Navona közelében, ott ebédelünk. Ő egy barátom nagynénje. 42 éves, férjezett, 4 gyermek anyja, és egy azon sok ezer bevándorló közül, akiket az elmúlt évben Németország befogadott. Ő már megkapta a menekült státuszt. Most elmeséli, hogyan érzi ott magát."
( Enrica Ventura interjúját, amely a Libero Quotidiano olasz napilap 2016. 10. 16-án számában jelent meg, a Blogstar olaszországi tudósítója fordította le.)

" Szíria melyik részéról menekültél?
Nem vagyok szíriai menekült. Szíriai vagyok, de Irakban, Erbil városában éltem. A férjem iraki. A zónában, ahol a város van, nincs háború. Az ország többi részéhez képest nyugodt hely, mert Kurdisztánban található. A problémát inkább az jelenti, hogy kevés a munka, ezért döntöttünk úgy, hogy Európába jövünk.
Többes számban beszélsz. Kivel jöttél el Irakból?
A férjemmel és a négy gyermekemmel. Körülbelül 3 hónapig Isztambulban laktunk, ahol egy lakást béreltünk. Összesen 10.000 dollárt költöttünk.
Törökországból Görögországba mentél?
Nem. A bolgár nagykövetségen adtam be a menedékkérelmemet. Elkérték az adataimat és ujjlenyomatot is vettek tőlem.
Akkor miért nem ott kaptad meg a státuszt?
Mert amikor 2015 augusztusának végén Angela Merkel azt mondta, hogy Németországban minden szíriai menekültet befogadnak, azokat is, akik már egy másik európai uniós országban regisztráltak, úgy döntöttem, megyek.
(...) Nem drága az élet Németországban?
Nem tudom. Nem járok német üzletekbe, inkább a törököket választom. Török a szupermarket, a halal (muzulmán vallás szerint vágó) hentes, az outlet, ahol a ruháimat veszem, sőt még a kozmetikusom is. Nekem nem hiányzik itt semmi.
 (...)
 És a lényeg az alábbi mondatokban van !
Nem félsz, hogy gyerekeidnek nem sikerül integrálódni?
Mivel ingyenes, ezért iskolába járni fognak. Egyébként velünk lesznek, szíriaiak között. Ők nem fognak változni, Németország viszont annál inkább.
Mit akarsz ezzel mondani?
Hiszem, ha Allah ennyi hívét ide (az-az Európába) és Németországba küldi, az azért van, hogy muzulmánná tegyük ezeket az országokat. Inshallah! " 
A teljes interjú ITT olvasható !
Szerk; Posta S.

Magyarok Európában, és itthon !

Szerk;Posta S.